Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Τελικά ο Τσίπρας δεν λέει να καταλάβει από πού να φυλάξει την Χώρα, αφού υποθετικά αυτή είναι η αποστολή του εκ του Συντάγματος. Δηλαδή να προστατεύει την Χώρα ως αρχηγός του κράτους από εξωτερικούς εχθρούς.

Τώρα που έδωσε τα πάντα στα Σκόπια, δυστυχώς και επίσημα η Ελλάδα απέκτησε και δεύτερο «ΝΑΤΟΙΚΟ» εχθρό.

Με λίγα λόγια, μέχρι σήμερα είχαμε έναν ΝΑΤΟΙΚΟ «σύμμαχο», την Τουρκία που θέλει το μισό Αιγαίο, θέλει την Θράκη, θέλει τα νησιά μας και το πετρέλαιο και τώρα με την απόφαση του Τσίπρα η Ελλάδα αποκτάει και εντός των τειχών (ΝΑΤΟ) και επίσημο εχθρό από τα Βόρεια σύνορα μας.

Δεν ξέρω αν είναι αφέλεια αυτή η τακτική του Τσίπρα αλλά άγνοια του κινδύνου είναι.

Μάλλον ξεχνάει ο Τσίπρας ότι το ΝΑΤΟ στις μεταξύ μας διενέξεις με την Τουρκία, ως Πόντιος Πιλάτος «νίπτει τας χείρας του». Αλήθεια τι πιστεύει ο Τσίπρας ότι θα γίνει με τα Σκόπια, την στιγμή μάλιστα που ο Ερντογάν, τους εξοπλίζει κι τους εκπαιδεύει για να φτάσουν την Βόρεια Μακεδονία στον Θερμαϊκό Κόλπο; Ο αφελής Τσιπρας πιστεύει ότι αν αλλάξει μία παράγραφο αλυτρωτισμού στο Σύνταγμα των Σκοπίων αυτοί θα πάψουν να έχουν βλέψεις στην έξοδο για το Αιγαίο;

Αν δεν είναι αφελής. Είναι ηλίθιος και επικίνδυνος για την Χώρα.

Και όπως συνηθίζει το ΝΑΤΟ και στην περίπτωση της Τουρκοσκοπιανής κοινής επεκτατικής πολιτικής, θα «νίψει τας χείρας του».

Τι είχες Γιάννημ τι είχα πάντα.