Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Σύμφωνα με την ειδησεογραφία,  ο Τσίπρας με διάγγελμα σήμερα στα δελτία των 8 θα ανακοινώσει την άνευ όρων και κυρίως αμαχητί,  την Μακεδονία στους Σκοπιανούς ενώ ο Καμένος συνεχίζει να λέει ότι δεν δέχεται τον όρο Μακεδονία στην ονομασία αλλά τον στηρίζει γιατί τάχα μου η οικονομία πάει καλά και αυτός ήταν ο λόγος που, παρά τις ιδεολογικές τους διαφορές, συμμάχησε μαζί του – για το καλό μας.

Αν δεν μας δουλεύει ο κ. Καμμένος τότε σίγουρα δουλεύει τον εαυτό του.

Είναι περίεργο να βλέπει ότι ο Πρωθυπουργός είναι έτοιμος να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην Μακεδονία και ενώ ακόμη και σήμερα στην συνέντευξη του  δήλωσε άρνηση δεν τον “ρίχνει” να τελειώνει η ιστορία του ξεπουλήματος της υπόθεσης Μακεδονικό. Μάλιστα είπε και το εξής αμίμητο. Ότι δηλαδή αυτή η ιστορία θα πάρει ακριβώς ένα χρόνο για να τελειώσει άρα δεν έχει λόγο να ρίξει την Κυβέρνηση και φευ,  ο ίδιος,  στηρίζοντας τον Τσίπρα θα μείνει ακριβώς ένα χρόνο στην εξουσία -αφού θα γίνουν υποχρεωτικά εκλογές, απολαμβάνοντας την αφού μετά έρχονται υποχρεωτικά οι εκλογές και θέλει δεν θέλει θα αφήσει την καρέκλα, εκτός αν κοινή συναινέσει τις καταργήσουν. Όλα μπορεί να τα περιμένει κανένας από αυτό το δίδυμο της καταστροφής της Χώρας.

Σίγουρα βάζοντας αυτές τις δύο εξελίξεις στην ζυγαριά, το μοναδικό συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κανένας είναι ότι ο Τσίπρας χωρίς η Χώρα να κερδίζει κάτι χειροπιαστό – εκτός αν κάποιοι κερδίζουν σε προσωπικό επίπεδο,  οπότε αυτό είναι άλλη ιστορία – αμέτι μωχαμέτι δίνει τα πάντα στα Σκόπια και ο κυβερνητικός του εταίρος ενώ βλέπει την σε βάρος της Ελλάδος πράξη δεν την σταματά.

Τελικά πόσο γλυκιά είναι αυτή η εξουσία;