Καιρός είναι πλέον οι πολίτες να αξιολογήσουν και τα ένσημα που “κόλλησαν” στην ζωή τους  αυτοί που τους ζητούν την ψήφο τους

Γράφει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Και επίσημα πλέον με το πολυνομοσχέδιο, η Κυβέρνηση δημεύει την δημόσια περιουσία που ανήκει στους Έλληνες πολίτες. Το νέο νομοσχέδιο προβλέπει υπερπλεόνασμα που ξέρουμε όλοι από ποιους θα δημιουργηθεί, δημεύει την δημόσια περιουσία σε περίπτωση που δεν μπορεί να πληρωθεί το χρέος που οι ίδιοι φόρτωσαν στις πλάτες του Ελληνικού λαού και φυσικά την δέσμευση  των αποθεματικών όλων των φορέων του δημοσίου.

Αν αυτό δεν είναι μία  υποταγμένη διαπραγμάτευσης που καταλήγει σε μνημόνιο διαρκείας με περικοπή κοινωνικών δαπανών – συντάξεων – μείωση αφορολόγητου συνολικού ύψους 5,1 δις, με στόχο να φτάσουμε το 2022 στο υπερπλεόνασμα του 5,1% του ΑΕΠ  δηλαδή στα 11 δις(!!)με προσδοκούμενη ανάπτυξη 1,8%, που ως συνήθως καταλήγει στο μισό, τότε τι είναι;.

Η απαίτηση των δανειστών για υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας γίνεται πράξη με την τροποποίηση του 3ου μνημονίου, ενώ το σάρωμα των αποθεματικών θα λειτουργήσει προσωρινά – και ως τις εκλογές- ως μηχανισμός υποστήριξης του ψευδεπίγραφου αφηγήματος της καθαρής εξόδου.

Από το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» όλα στους δανειστές.

Δυστυχώς τα αδιέξοδα θα συνεχίζονται όσο κυβερνά ο κ. Τσίπρας και τα “τσανάκια” του. Είναι η ώρα για πολιτική αλλαγή, είναι ώρα οι πολίτες, επιτέλους, να ψηφίσουν με βάση την αξιολόγηση αυτών που ζητούν την ψήφο τους, ξεκινώντας από το πόσα ένσημα κόλλησε στην ζωή του αυτός που του ζητά την ψήφο.