Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το πρωί, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και στρατιωτικών τιμών σε στρατόπεδο της Ξάνθης,  η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων που παρουσιάστηκαν και έλαβαν την βασική τους εκπαίδευση. Οι γονείς και οι στενοί συγγενείς των νεοσυλλέκτων στρατιωτών παρόντες, καθώς και η η στρατιωτική ηγεσία της Μεραρχίας και της Ταξιαρχίας που έχει την ευθύνη να υποδέχεται και να εκπαιδεύει νεοσυλλέκτους.

Η συγκίνηση για τα Ελληνόπουλα που κλήθηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την άμυνα της χώρας και ιδιαίτερα σε αυτήν την ακριτική περιοχή που βιώνει καθημερινά την βρωμερή ανάσα της Τουρκίας κοντά στο σβέρκο της έκδηλη. Όμως τα Ελληνόπουλα  που αφήνουν στην άκρη σπουδές, οικογένειες και δουλειές, δίνουν και έδωσαν σήμερα το παρών ορκιζόμενου στα ιερά και όσια της πατρίδας. Η μοναδική παραφωνία σε όλο το τελετουργικό ήταν η ορκωμοσία των άθεων κληρωτών  οι οποίοι λόγω μόδας και φυσικά ΣΥΡΙΖΑ, έδωσαν τον λόγο της τιμής τους ότι θα … φυλάξουν Θερμοπύλες.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμων είπε τον όρκο και οι νεοσύλλεκτοι με βροντερή φωνή των επανέλαβαν κάτω από τα βλέμματα ικανοποίησης και περηφάνιας των γονιών και των στενών συγγενών τους. Άλλωστε αυτή είναι η Ελλάδα, αυτή είναι η Θράκη. Η οικογένεια πρώτη πάντοτε ευλογεί τα παιδιά της για την προστασία της πατρίδας.

Παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος, και ο πανοσιολογιώτατος Μουφτής Ξάνθης κ. Σινικογλου.

Ακολούθως αναγνώστηκε η ημερησία διαταγή του Διοικητού της Μεραρχίας και του αρχηγού ΓΕΣ.

Ακολούθησε η παρέλαση των νεοσυλλέκτων και μικρή δεξίωση των συγγενών στο ΚΨΜ.

edf

edf

edf

edf

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

edf