Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Και επίσημα λοιπόν από σήμερα ο Γιάννης Μπουτάρης θα είναι ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Τουλάχιστον αυτό δήλωσε ο κ. Τσίπρας μετά την συνάντηση που είχε μαζί του στην Θεσσαλονίκη.  Ποιο συγκεκριμένα  κ. Τσίπρας,  χαρακτήρισε «μη τυχαίο περιστατικό» τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε ο κ. Μπουτάρης, ενώ εξέφρασε την αμέριστη στήριξη προς το πρόσωπό του. Παράλληλα, τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη έχει μακρά προϊστορία σε επεισόδια τραμπούκικων επιθέσεων, κάνοντας έμμεση αναφορά στη δράση του παρακράτους κατά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη το 1963, λησμονώντας προφανώς, ότι το «ιδεολογικό μωρό του Τόσκα που μπουσουλάει, καίει κάθε μέρα την Αθήνα».

Άρα λοιπόν τι είναι ο πόνος μπροστά στα κάλλη της εξουσίας.

Ο κ. Μπουτάρης πήγε στην εκδήλωση των Ποντίων, γνωρίζοντας ότι τουλάχιστον θα τον γιούχαραν οι χιλιάδες αγανακτισμένη λόγω των προσβλητικών δηλώσεων του, Πόντιοι που ήταν συγκεντρωμένοι στην εκδήλωση στον Λευκό Πύργο. Ξέφυγαν λίγο τα πράγματα και έπεσαν, ανεπίτρεπτο,  μερικές «ψηλές». Όμως,  αυτό ήταν αρκετό για τον ΣΥΡΙΖΑ – ελλείψει πραγματικών ηρώων- να τον «ηρωοποιήσει» και να του δώσει το «χρίσμα» υποψηφίου δημάρχου στις επόμενες εκλογές.

Δυστυχώς για τον τόπο, αυτά είναι τα κριτήρια επιβράβευσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όποιος συμφωνεί μαζί του, γίνεται ήρωας και στηρίζεται για δήμαρχος. Όποιος πάλι δεν συμφωνεί χαρακτηρίζεται τραμπούκος, φασίστας και τα συναφή.