Δυστυχώς κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι από το Δημοτικό Συμβούλιο της γειτονικής πόλης θέλουν και την πίτα αφάγωτη αλλά και τον σκύλο χορτάτο.

Εμ θέλουν από την μία να μετατρέψουν το δημοτικό συμβούλιο της Κομοτηνής σε χώρο αποφάσεων του … Τουρκικού Προξενείου, λειτουργώντας έτσι σύμφωνα με τα συμφέροντα της εχθρικής χώρας, εμ θέλουν ο Χριστιανικός πληθυσμός της πόλης να τους χαϊδεύει και να μην τους «στοχοποιεί». Δημοκρατία «αλά κάρτ»

Βέβαια εδώ θα πρέπει να τονιστεί η διαχρονική εν-δοτικότητα των θεσμών της Κομοτηνής όπως δήμαρχοι και επικεφαλής των παρατάξεων, οι οποίοι προκειμένου να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο, κάνουν εκπτώσεις στα Εθνικά Θέματα όπως και αυτή τη φορά όπου κατά την διάρκεια του ψηφίσματος στο δημοτικό συμβούλιο για την στήριξη των δύο αιχμάλωτων στρατιωτικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης τα έκαναν μαντάρα. «υποχρέωσαν» τον δήμαρχο να βγάλει ένα τελικό «λάιτ» ψήφισμα για τους παράνομα κρατούντες στρατιωτικούς για να ικανοποιήσει τα κέφια των μειονοτικών συμβούλων οι οποίοι, άλλοι έφυγαν από την συνεδρίαση και άλλοι έκαναν πρόταση άλλου ψηφίσματος.

Έλα «πράμα» στον τόπο σου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η πρόταση του Σπάρτακου ανακοινώθηκε στο facebook γιατί έπαιζε στο παρασκήνιο ότι κάποιοι είπαν στους δημοτικούς συμβούλους της μειονότητας πριν γίνει η συνεδρίαση να μην εμφανισθούν πράγμα που έγινε από τους 7 συνολικά από τους 10. Οι τρείς εμφανίσθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο έθεσαν υπ όψη του προεδρείου το δικό τους ψήφισμα και αποχώρησαν θαρρείς και στο δημοτικό συμβούλιο εκπροσωπούν το «τσιφλίκι» του πατέρα τους.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τελικά κατατέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο 3 ψηφίσματα ενώ η αντιπολίτευση τόνισε ότι “άλλο η διπλωματία των κρατών κι άλλο η διπλωματία των πολιτών.”

Η ακριβής ανάρτηση που ανέβηκε στο φειζ μπουκ από μέλη του “Σπάρτακου “ πριν το δημοτικό συμβούλιο ήταν αυτό που όπως έγραψαν στο κείμενό τους οι 10 μειονοτικοί δημοτικοί σύμβουλοι που τους έκανε να υπογράψουν κείμενο κατά του ψηφίσματος

“Αυτό κατεβαίνει σήμερα στο Δημοτικό συμβούλιο της Κομοτηνής.
Δεν αποτελεί αυτονόητη βούληση ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, όπως φάνηκε στο Περιφερειακό συμβούλιο και είναι μιά πρόταση ψηφίσματος …που θα συζητηθεί.
Αν έχετε περιέργεια για τα περί του αντιθέτου επιχειρήματα θα σας δούμε στο δημοτικό συμβούλιο.

Παράταξη Πολιτών «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»
Κομοτηνή, 10-5-2018

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, υπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και ΕΠ.ΟΠ. Δημήτριο Κούκλατζη, οι οποίοι, από την 1η Μαρτίου 2018, κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη της Τουρκίας, καθώς και στις οικογένειές τους. Η σύλληψη και η παράνομη κράτησή τους επί δυόμιση μήνες χωρίς να τους απαγγελθεί καν κατηγορία, δεν υπονομεύει απλώς κάθε προσπάθεια για διμερείς σχέσεις συνεργασίας και καλής γειτονίας αλλά και αποκαλύπτει τον αληθινό χαρακτήρα του τουρκικού καθεστώτος.
Οι δημότες της Κομοτηνής έχουν αφήσει σε μεγάλο βαθμό πίσω τις περιόδους έντασης και καχυποψίας και με το παρόν ψήφισμα το επιβεβαιώνουν και οι εκπρόσωποί τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στη βάση των αξιών της δημοκρατίας, της ελευθερίας, του δικαίου και του ανθρωπισμού καλούμε τον πρόεδρο Ερντογάν, που επισκέφθηκε την περιοχή μας προ πενταμήνου με λόγια συμφιλίωσης και συνύπαρξης, να τα επικυρώσειι εμπράκτως, παρέχοντας στους δύο στρατιωτικούς μας το δικαίωμα σε μια άμεση, δίκαιη δίκη ώστε να επιστρέψουν επιτέλους στην πατρίδα μας.”

Το συγκεκριμένο κείμενο του “Σπάρτακου” τελικά δεν ψηφίστηκε