Άμεση ήταν η αντίδραση του δήμου Ξάνθης το βράδυ της Τετάρτης όταν συμπολίτισσα μας λίγο μετά τον κόμβο της ΣΕΒΑΘ με κατεύθυνση την Ξάνθη, οδηγώντας το ΙΧΕ αυτοκίνητό της, λίγο μετά τα φανάρια, χτύπησε ελαφρά το ένα από τα δύο μαύρα κουτάβια που ήταν στην μέση του Εθνικού δρόμου Πόρτο Λάγους Ξάνθη.

Η εν λόγω κυρία, επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο κ. Φερντούν, του  εξήγησε πώς έχει η κατάσταση, ζητώντας να απομακρυνθεί το τραυματισμένο κουτάβι και αν είναι δυνατόν να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι  το τραυματισμένο κουτάβι σύρθηκε στην άκρη του δρόμου και ότι η εν λόγο συνδημότισσα μας είχε στο αυτοκίνητο τον δεκάχρονο γιο της.

Αφού ο κ. Φερντούν εξήγησε ότι το τυπικό μέρος της περισυλλογής επί της Εθνικής οδού είναι να ενημερωθεί η αστυνομία και κατόπιν αυτή ενημερώνει τον αρμόδιο υπάλληλο για την περισυλλογή του τραυματισμένου ζώου, ανέλαβε ο ίδιος να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και παρόλο που δικαιωματικά σε εκείνο το σημείο  έπρεπε να παρέμβει ο Δήμος Αβδήρων, ο δήμος Ξάνθης, για τον λόγο ότι υπήρχε το τραυματισμένο ζώο, υπήρχε ένα στεναχωρημένο παιδί και φυσικά ο κίνδυνος να ξαναβγεί το κουτάβι στην Εθνική, επίσπευσαν την αντίδραση του αντιδημάρχου τον οποίο και συγχαίρουμε.

Το δίδαγμα από όλη την ιστορία, που έχει μεγάλη δόση ανθρωπιάς, είναι ότι η συμπολίτισσα μας δεν έκανε την «παλαβή» και δεν την «κοπάνησε».  Στάθηκε στο σημείο που τραυματίστηκε το ζωντανό προσπαθώντας να βρει λύση σε αυτό το κακό που προκλήθηκε χωρίς να έχει καμία ευθύνη (εκείνο το σημείο είναι σκοτεινό) και είναι άξια συγχαρητηρίων όχι μόνο γιατί δεν έφυγε για να αποφύγει τις όποιες ευθύνες, αλλά γιατί δίδαξε στον μικρό της γιο, πώς πρέπει να λειτουργούν οι άνθρωποι οι οποίοι άθελα τους προκαλούν κακό και φυσικά, θα πρέπει να συγχαρούμε τον αντιδήμαρχο κ. Φερντούν, ο οποίος, παρόλο που ήταν περασμένες δέκα το βράδυ, ανταποκρίθηκε άμεσα, μπήκε σε ξένα «χωράφια» και έκανε ανθρώπινα το καλό. Τα θερμά μας συγχαρητήρια.