Συνέντευξη ΑΔΕΔΥ

 

Με την παρουσία του Κ. Μπέση ΓΣ της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου ενόψει της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας στις 30 Μαΐου.

Την εισαγωγή της συνέντευξης έκανε ο Δ. Γαλανόπουλος πρόεδρος των Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης κάνοντας κάλεσμα σε όλους να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 30 Μαΐου.

Ο Κ. Μπέσης κάνοντας αναφορά στις απώλειες των Δημοσίων υπαλλήλων ανέφερε ότι υπάρχει μία απώλεια της τάξης του 25% από το εισόδημα τους και σε συνδυασμό της μείωσης του ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος είναι μειωμένο είναι αδύνατη η ανάκαμψη και στα εισοδήματα όλων των εργαζομένων  και σε συνδυασμό με την βαριά φορολογία η μείωση ξεπερνά το 40% των εισοδημάτων τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το σλόγκαν της παρούσας κυβέρνησης που έλεγε για την γενιά των 700 ευρώ, αυτή παρήλθε και στην θέση της μπήκε η γενιά των 300 ευρώ, με ελαστική μορφή εργασίας και με μπλοκάκι. «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν πάει άλλο»

Στην συνέχεια έκανε αναφορά στην ΓΣΕΕ, την ΓΕΣΕΒΕ, στους Επιστημονικοί χώρους όπως δικηγόροι, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Γεωτεχνικό και οικονομικό Επιμελητήριο όπου όλοι μαζί αποφάσισαν με την μορφή κοινωνικής συμμαχίας να οργανώσουν την γενική απεργία σε μία προσπάθεια να στείλουν το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν πάει άλλο.

Ο κ. Μπέσης αναφέρθηκε επί μακρών στην προσπάθεια των κυβερνώντων να διασπάσουν την κοινωνία για ευνόητους λόγους στρέφοντας την μία εργατική τάξη κατά της άλλης λέγοντας χαρακτηριστικά. «Ο μισθός του Δ.Υ. πήγαινε στην αγορά. «Όταν λείπει αυτός ο μισθός, μοιραία θα κλείνουν επιχειρήσεις και θα αυξηθεί η ανεργία. Σε αυτήν την προσπάθεια λοιπόν, ομονοήσαμε όλοι εμείς που διαμορφώσαμε την κοινωνική συμμαχία  για μία πανεθνική δράση».

Στην συνέχεια χαρακτήρισε φασιστική την «ντρο-πολογία» της κ. Γεροβασίλη η οποία ανέφερε ότι αν κάποιος συμμετέχει σε απεργία δεν μπορεί να κριθεί για προϊστάμενος για να καταλήξει λέγοντας. «Με ποιο δικαίωμα απαγορεύει την απεργία στους εργαζόμενους; Άρα, καταργεί το δικαίωμα της απεργίας. Με ποιο δικαίωμα»;

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Τόνισε σε όλους τους τόνους ότι η ΑΔΕΔΥ δεν είναι αντίθετη στην αξιολόγηση με την προϋπόθεση ότι πρέπει πρώτα να αξιολογηθεί η δομή και μετά το προσωπικό, διευκρινίζοντας ότι σε όλον τον κόσμο αξιολογούνται πρώτα οι δομές. Το κράτος πρέπει πρώτα να γνωρίζει ποιες, πόσες και για ποιο λόγο χρειάζεται τις δομές και μετά πρέπει να φτάσει στην αξιολόγηση του προσωπικού. «Πώς είναι δυνατόν να αξιολογήσεις αυτόν που θα υπηρετήσει την δομή χωρίς να έχεις αξιολογήσει την ίδια την δομή. Με ποια κριτήρια θα γίνει η αξιολόγηση; Το ίδιο θα αξιολογηθεί ένας δάσκαλος με έναν γεωπόνο ή δασολόγο; Την ίδια δουλειά κάνει ο δασολόγος της Σταυρούπολης με τον δασολόγο της Ξάνθης; Έχουν το ίδιο αντικείμενο»; Αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο σκοπός της αξιολόγησης από την πλευρά της κυβέρνησης δεν εξυπηρετεί την ανταγωνιστικότητα της Χώρας αλλά «αλλότριους σκοπούς».

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Χαρακτήρισε τον νόμο του Κατρούγκαλο λαιμητόμο λέγοντας ότι δεν φταίνε οι εργαζόμενοι για το psi  και την μη ορθή αξιολόγηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. «Θεωρούμε πλέον ότι ήρθε η ώρα να απαντήσουμε δυναμικά», τονίζοντας ότι πλέον, η κοινωνική συμμαχία, θα δώσει τους αγώνες που απαιτούνται για να στείλει το μήνυμα στην κυβέρνηση φτάνει ποια, ως εδώ, δεν πάει άλλο, σημειώνοντας ότι προτεραιότητα έχουν οι άνθρωποι και όχι οι αριθμοί.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ