Συνελήφθη 28χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη σήμερα (22-5-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας Ροδόπης με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αφγανιστάν και Πακιστάν.

Αναλυτικότερα, στη είσοδο της πόλης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 28χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Τελικά, εντός της πόλης το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο  28χρονος μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του διακινητή περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί όπλων, καθόσον βρέθηκε στην κατοχή του ένα μαχαίρι, το οποίο και κατασχέθηκε.

Κατασχέθηκε επίσης το παραπάνω όχημα.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

Συνελήφθησαν 4 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες. Από το Πακιστάν οι συνεργάτες

 Συνελήφθησαν χθες (15-5-2018), στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ξάνθης, τέσσερις (4) διακινητές, δύο ημεδαποί, ηλικίας 46 και 38 ετών και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 50 και 27 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα επτά (37) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας, Αφγανιστάν και Σομαλίας.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, αστυνομικοί  του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης, εντόπισαν τον 38χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 27χρονος, με το οποίο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, είκοσι πέντε (25) μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στα δύο οχήματα, πλην όμως οι οδηγοί τους δεν συμμορφώθηκαν, συνέχισαν την πορεία τους και ακολουθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής, ο 27χρονος ακινητοποίησε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Πλησίον του οικισμού Βαφέικων Ξάνθης οι αστυνομικοί κατάφεραν επίσης να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 38χρονο οδηγό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί, στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι παραπάνω αστυνομικοί, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 46χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Πλησίον του οικισμού Νέας Κεσσάνης, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο 46χρονος μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 50χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης.

Ακολούθως, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τους λοιπούς επιβαίνοντες σε αυτό επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή σε παρακείμενους αγρούς, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν άμεσα από τους αστυνομικούς.

Κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

Συνελήφθησαν 4 υπήκοοι Πακιστάν κατηγορούμενοι για παράνομη μεταφορά και παράνομη κατακράτηση μη νόμιμων μεταναστών

 

Οι δράστες κατακρατούσαν παράνομα 14 αλλοδαπούς, σε εγκαταλελειμμένο οίκημα στην περιοχή Λιβαδίου Ξάνθης

Οι αλλοδαποί κατακρατούνταν παράνομα μέχρις ότου οι συγγενείς τους καταβάλουν τα χρήματα για την μεταφορά τους από την Τουρκία στο εσωτερικό της Ελλάδας  

Η κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης και η ενδελεχής αστυνομική διερεύνηση, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη τεσσάρων (4) αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν, ηλικίας 23, 28, 33 και 43 ετών, που εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς και παράνομης κατακράτησης μη νόμιμων μεταναστών.

Ειδικότερα, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, την 18-5-2018, σε ορεινή περιοχή του Λιβαδίου Ξάνθης, εντοπίσθηκε εγκαταλελειμμένο οίκημα, εντός του οποίου κρατούνταν παράνομα δεκατέσσερις (14) μη νόμιμοι μετανάστες, υπήκοοι Πακιστάν, ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης διακριβώθηκε η εμπλοκή των τεσσάρων δραστών, οι οποίοι στη συνέχεια συνελήφθησαν.

Από την ενδελεχή έρευνα προέκυψε ότι οι τέσσερις δράστες εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των 14 μη νόμιμων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα και στη συνέχεια στο παραπάνω οίκημα, όπου τους κρατούσαν χωρίς τη θέλησή τους, μέχρις ότου οι συγγενείς τους καταβάλουν τα χρήματα για την παράνομη μεταφορά, ενώ ακολούθως, θα τους προμήθευαν με εισιτήρια του τρένου προκειμένου να μεταβούν στην ενδοχώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης.