Γράφει ο  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Συνομιλήσαμε με τον διοικητή του νοσοκομείου Ξάνθης κ. Αχιλέα Γερόπουλο σχετικά με το θέμα που προέκυψε αναφορικά με τον χώρο λατρείας των Μουσουλμάνων συμπολιτών μας που οι συγγενείς τους νοσηλεύονται. Ακούγεται λογικό και κάπως έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα. Δηλαδή πρέπει να υπάρχει ένας μικρός χώρος όπου ΚΑΤΑ ΜΟΝΑΣ ο κάθε συμπολίτης μουσουλμάνος να κάνει την προσευχή του για να «γιάνει» ο συγγενής του και ως εδώ καλά.

Τότε εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί όλος αυτός ο ντόρος και μάλιστα όταν υπάρχει αντίστοιχος χώρος στα νοσοκομεία Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης;

Και φυσικά ο κύριος λόγος των αντιδράσεων προέρχεται από το γεγονός ότι εκτιμάτε πώς ενεπλάκη  στο όλο θέμα το Προξενείο το οποίο δεν χάνει καμία ευκαιρία να διεισδύσει σε όλους τους χώρους της Ξάνθης προκειμένου να σπάσει την ειρηνική συμβίωση των Χριστιανών και μουσουλμάνων.  Η Ξάνθη, πόλη την οποία εκτιμάτε ότι δύσκολα μπορεί να διεισδύσει παρόλο που έχει καταφέρει σε πολλές των περιπτώσεων είτε πληρώνοντας είτε εκβιάζοντας μουσουλμάνους συμπολίτες μας να «προσηλυτίσει». Βλέπε ψευτομουφτή και τον περίγυρό του, μειονοτικούς βουλευτές και τον περίγυρο τους και πάει λέγοντας.

Το γεγονός που επιβεβαιώνει την εμπλοκή του Προξενείου στην όλη την υπόθεση είναι ότι κρατήθηκε μυστική η όλη προσπάθεια από την κοινωνία η οποία δεν είναι αρνητική.

Πώς ενεπλάκη το Προξενείο; Και μόνο που το αίτημα υπέβαλε μειονοτικός δήμαρχος τσιράκι του Τουρκικού Προξενείου, από μόνο του είναι προδιαγεγραμμένο ότι η ιστορία «βρωμάει».

Το θέμα γνώριζε ο Αντιπεριφερειάρχης της Ξάνθης και ο Περιφερειάρχης μας λένε οι πληροφορίες. Ουδείς γνωρίζει τι συζητήθηκε προφορικά με τον μειονοτικό δήμαρχο κατ ιδίαν και ουδείς γνωρίζει αν όλη αυτή η υπόθεση εκδήλωσης λατρείας των μουσουλμάνων συμπολιτών μας δεν είχε σαν σκοπό να μετατραπεί σε φιέστα παρουσία του ψευτομουφτή και του Προξένου της Τουρκίας όπως συνηθίζει να μετατρέπει ο εν λόγο μειονοτικός δήμαρχος σε κάθε ευκαιρία στα πλαίσια του δήμου του.

Άρα ορθώς τα μέσα ενημέρωσης ασχολήθηκαν με όλη την ιστορία.

Μάλιστα η εφημερίδα Θράκη αναφέρει ότι πρόκειται να γίνουν και εγκαίνια.

Ο κυριότερος λόγο που οι πολίτες είναι καχύποπτοι απέναντι στην παράνομη δράση του Προξενείου στην Ξάνθη είναι ότι οι Ελληνικές αρχές του Νομού και της πόλης, στην λογική του να μην διαταράξουν εσφαλμένα τις σχέσεις Χριστιανών και Μουσουλμάνων, δεν είναι ξεκάθαρες στις αποφάσεις τους και έχουν καταλάβει κακώς τον ρόλο τους στο τιμόνι της διοίκησης του Νομού και της Περιφέρειας.

Οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας είναι Έλληνες Πολίτες και είναι ίσοι απέναντι στον νόμο.

Το κενό της εκτέλεσης της ισονομίας εκμεταλλεύεται το Προξενείο και πετυχαίνει τους άνομους σκοπούς του πληρώνοντας και εκβιάζοντας τους συμπολίτες μουσουλμάνους. Άρα η πολιτεία δεν έχει παρά να εφαρμόσει τους νόμους.

Δικαιούνται οι συμπολίτες μας μουσουλμάνοι να έχουν έναν χώρο λατρείας στο νοσοκομείο; Βεβαίως εκτιμάμε ότι πρέπει να έχουν ένα χώρο λατρείας για να προσευχηθούν για τον δικό τους άνθρωπο που νοσηλεύετε. Να τον έχουν αφού όμως καθορίσει η ίδια η πολιτεία τους όρους λειτουργίας του.

Από εκεί ξεκινά το κακό ότι η Ελληνική Πολιτεία στην Ξάνθη δεν θέτει κανόνες ίδιους για όλους τους πολίτες.

Όσο για τον αγαπητό μειονοτικό δήμαρχο που πιθανών να είχε αγνές προθέσεις – πράγμα απίθανο – λυπούμαστε που κάθε του ενέργεια βρίσκει την κοινωνία της Ξάνθης επιφυλακτική απέναντι του αλλά αυτό δυστυχώς για τον ίδιο, ενισχύεται από την συμπεριφορά του η οποία είναι άκρως αντεθνική.

Δήμαρχε άλλαξε τώρα, λειτούργησε σαν κανονικός Έλληνας δήμαρχος και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Η πρόσφατη δήλωση σου ότι θα ήθελες να είσαι δήμαρχος στην Τουρκία, αυτό και μόνον ενισχύει την επιφυλακτικότητα των πολιτών απέναντι σου. Γίνε πρώτα δήμαρχος των δημοτών σου και κατόπιν παίξτο παράγοντας της Άγκυρας.