Σοβαρότατες αντιδράσεις εγείρονται από την κοινωνία της Ξάνθης η οποία τελικά όπως δείχνουν τα πράγματα, άγεται και φέρετε ανάλογα με τις διαθέσεις του Τουρκικού Προξενείου και των εκφραστών του μειονοτικών βουλευτών.

Κεραυνός εν αιθρία ήταν το δημοσίευμα της εφημερίδας Θράκης της Ξάνθης το οποίο αναδείκνυε το σοβαρότατο θέμα, όπου στο νοσοκομείο καθορίζεται χώρος λατρείας των μουσουλμάνων, την ώρα που τα φερέφωνα του Προξενείου και του ψευτομουφτή, απαιτούν να κατέβουν οι εικόνες του Χριστού από τους θαλάμους ανάρρωσης των ασθενών.

Δυστυχώς για την Θράκη και ιδιαίτερα για την Ξάνθη, μετά το ψήφισμα «μαϊμού» από της Περιφέρειας, για τους δύο αιχμαλώτους στρατιωτικούς από την Άγκυρα, άλλο ένα «περίεργο» συμβάν έρχεται να προστεθεί στα όσα περίεργα διαδραματίζονται στον χώρο της Ξάνθης και ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον χώρο της ψυχιατρικής κλινικής ετοιμάζεται χώρος λατρείας για τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινισθεί αν τα εγκαίνια θα τελέσει ο ψευτομουφτής της Ξάνθης ή ο νόμιμος μουφτής, επίσημος εκφραστής της μουσουλμανική θρησκείας στην Ξάνθη.

Τα ερωτήματα βαριά και αδυσώπητα.

Είναι γνωστό ότι ο ναν και ο προηγούμενος του ΠΑΣΟΚ, μειονοτικός βουλευτής, μεταφέροντας την βούληση του Τουρκικού Προξενείου, πίεζαν για να ιδρυθεί ένα τέμενος στο νοσοκομείο της Ξάνθης προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να αλλοιώσουν το δικαίωμα λατρείας των Ελλήνων πολιτών της Ξάνθης μουσουλμάνων στο θρήσκευμα, αποδέκτες με αυτόν τον τρόπο της Τουρκικής Προπαγάνδας και φυσικά κάνοντας άλλη μία προσπάθεια να δυναμιτίσουν την ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

Τους φόβους ότι κάτι γίνεται εν κρύπτω αναφορικά με αυτό το θέμα στο Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης, ενισχύει η απουσία ενημέρωσης από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης Αχιλλέα Γερόπουλο ο οποίος εκτός του δεν απαντά στις κλίσεις των δημοσιογράφων στο κινητό του, έχει «δασκαλέψει» την γραμματειακή του υποστήριξη ούτως ώστε να «περάσει» υποβαθμισμένο το θέμα στην κοινή γνώμη στην λογική ότι  «δεν έγινε και τίποτε αφού είναι ένας μικρός χώρος για να μπορέσουν οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας να προσευχηθούν».

Ο χρόνος ο τόπος , λίγο πριν τις εκλογές και ο τρόπος που «στήνεται» όλο αυτό με την παρέμβαση των ανθρώπων του Μετέ, όπως λένε πληροφορίες μας σίγουρα δεν είναι τυχαίος.

Θα ήταν ευχής έργον ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης Αχιλλέας Γερόπουλος ο οποίος δεν φείδετε δηλώσεων και προβολής στα τοπικά μέσα ενημέρωσης να πάψει να κρύβετε και να ενημερώσει τον Ξανθιώτικο Λαό αν ο χώρος λατρείας των μουσουλμάνων, δημιουργείτε κατόπιν πιέσεων του Τουρκικού Προξενείου, την παρέμβαση των τοπικών βουλευτών και φυσικά του ψευτομουφτή Μετέ.

Επίσης όπως πληροφορηθήκαμε η διοίκηση του Νοσοκομείου της Ξάνθης ετοιμάζεται για τα εγκαίνια του λατρευτικού χώρου χωρίς να έχει διευκρινισθεί αν αυτά θα τελέσει ο ψευτομουφτής ή ο νόμιμος μουφτής Ξάνθης κ. Σινίκογλου.

Επίσης θα πρέπει να ενημερωθεί ο κ. Διοικητής ότι όλοι όσοι από τον κύκλο της μειονότητας και ιδιαίτερα του μειονοτικού βουλευτή τον «πλησιάζουν», ότι η πρόθεση τους δεν είναι πάντοτε αγαθή.

Ο μόνος στόχος όλων αυτών είναι να απολαύσουν τα οφέλη της Ελληνικής Πολιτείας αλλά κάτω από την Τουρκική Σημαία.

Μακριά από τα παιγνίδια τους κ. Γερόπουλε, όσο αθώα και «δίκαια» αν φαντάζουν.