Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πώς οι αυτοδιοικητικοί του Δήμου Νέστου επιτρέπουν στον πρόεδρο και τα μέλη του Λιμενικού Ταμείου Καβάλας, να αντιλαμβάνονται την ανάπτυξη του λιμανιού της Κεραμωτής έτσι όπως την αντιλαμβάνονται. Είναι να απορεί κανείς πώς «απαιτούν» οι υπεύθυνοι του λιμανιού της Κεραμωτής, ο κόσμος της Ξάνθης να θεωρεί το λιμάνι σαν τόπο προορισμού όταν το ίδιο το Λιμενικό Ταμείο της Καβάλας αδιαφορεί για τις υποδομές του που στην κυριολεξία κάθε Σαββατοκύριακο γίνονται πόλος έλξης για εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Ξανθιώτες.

Και ποιο συγκεκριμένα η φωτογραφία δείχνει ξεκάθαρα ότι αν παραμείνει έτσι ως έχει η συγκεκριμένη προβλήτα και άλλες στην περιοχή του λιμανιού της Κεραμωτής, αυτή η συγκεκριμένη, όπως μας είπαν ειδικοί, κάποια στιγμή θα πέσει.

Σίγουρα δεν είμαστε μηχανικοί αλλά φτάνει ποια με τους «ειδικούς» που αφήνουν την περιουσία του λαού να καταστρέφετε γιατί οι ίδιοι με τις επιστημονικές γνώσεις που διαθέτουν, εκ του αποτελέσματος είναι «ντενεκέδες».

Δεν είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας που έχει την ευθύνη του λιμανιού της Κεραμωτής, όμως και πέρσι και πρόπερσι επισημάναμε σε άλλα σημεία της Κεραμωτής την διάβρωση λόγω της αδιαφορίας σημαντικών σημείων του λιμανιού και φυσικά ουδείς ενδιαφέρθηκε.

Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε τι δυνατότητες παρέμβασης στο Λιμενικό Ταμείο Καβάλας του δραστήριου δήμαρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου για να συντηρηθεί η όλη κατάσταση, αλλά όπως μας είπαν οι ειδικοί, είναι θέμα χρόνου να καταστραφεί η προβλήτα και καλό θα είναι ο ίδιος ο δήμαρχος να πει στην κα Τσανάκα, άσχετα αν τυπικά δεν μπορεί να παρέμβει, να πιέσει το Λιμενικό Ταμείο Καβάλας να νοιαστεί για τις εγκαταστάσεις του λιμανιού της Κεραμωτής.

Στο ερώτημα γιατί οι Ξανθιώτες προτιμούν το λιμάνι της Κεραμωτής η απάντηση είναι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» για να μην ειπωθεί κάτι ποιο σκληρό για τους πολιτικούς της Ξάνθης οι οποίοι είχαν και έχουν στην διάθεση τους δύο υπέροχα λιμάνια που τα άφησαν με τα ψέματα και τις μεγαλοστομίες τους να σβήσουν και ευτυχώς οι σύλλογοι των ερασιτεχνών αλιέων αγαπούν περισσότερο τον τόπο τους από τους πολιτικούς.

Το λιμάνι του Πόρτο Λάγους και των Αβδήρων, θα έπρεπε φυσιολογικά, επειδή συνοδεύονται από «βαριά» ιστορικά χαρτιά, οι δήμαρχοι, οι νομάρχες και Αντιπεριφερειάρχες, νυν και παλιοί, να κάνουν χαρακίρι, άλλωστε είναι και της μόδας μιας και οι Γιαπωνέζοι επισκέφτηκαν πρόσφατα την Ξάνθη.