Στο κάλεσμα του Ε.Ε.Σ. Ξάνθης με τίτλο: Όσο υπάρχουν άνθρωποι – Τρέχουμε μαζί για το Συνάνθρωπο». ανταποκρίθηκαν μικροί και μεγάλοι Ξανθιώτες το πρωί της Κυριακής και συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Περιφερειακό Τμήμα Ξάνθης διοργάνωσε την Κυριακή, 13 Μαΐου 2018, Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 5.000 μέτρων και Μαθητικό Αγώνα Δρόμου Μαθητών Δημοτικού 1.000 μέτρων με το σύνθημα «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Περιφερειακό Τμήμα Ξάνθης-Όσο υπάρχουν άνθρωποι-Τρέχουμε μαζί για το Συνάνθρωπο», όπου και συγκεντρώθηκαν τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά είδη και λοιπά είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της πόλης μας και της ευρύτερης Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία και όπου υπάρχει ανάγκη, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Περιφερειακό Τμήμα Ξάνθης βοηθά και συμπαραστέκεται καθημερινά και έμπρακτα στο συνάνθρωπο, έγινε κάλεσμα σε όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν στο έργο τους και μέσω αυτού τους συνανθρώπους μας.

Η διεξαγωγή των αγώνων πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Ξάνθης «XANTHI RUNNERS». Οι αγώνες που διεξήχθηκαν ήταν οι εξής: Λαϊκός Αγώνας 5.000 μέτρων μήκος της διαδρομής: 5.000 μέτρα η εκκίνηση και ο τερματισμός έγιναν στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Επίσης διεξείχθει ο μαθητικός Αγώνας Μαθητών Δημοτικού 1.000 μέτρων Μήκος της διαδρομής: 1.000 μέτρα με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία.