“Θαύματα” αναφέρει ότι γίνονται στο Ουρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Αλεξανδρουπόλεως σύμφωνα με τον Διοικητή του Δ. Αβραμίδη ο οποίος σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι αυξήθηκε δραματικά η παραγωγικότητα του τμήματος. 

 

Όταν τον Απρίλιο του 2017 το Ουρολογικό Τμήμα ΕΣΥ έμεινε με 1 μόνο γιατρό λόγω διορισμού του τότε διευθυντή σε άλλο νοσοκομείο, πολλοί έσπευσαν να ονειρευτούν το κλείσιμο του τμήματος. Η Διοίκηση πήρε τότε τη θαρραλέα απόφαση να μετακινήσει 1 γιατρό ΕΣΥ με βαθμό διευθυντή από την Πανεπιστημιακή Ουρολογική (στην οποία υπηρετούσαν πλην των πανεπιστημιακών και 2 γιατροί ΕΣΥ) και να του αναθέσει τη διεύθυνση του τμήματος. 1 χρόνο μετά αυξήθηκε δραματικά η παραγωγικότητα του τμήματος: αύξηση εξετασθέντων στα Εξωτερικά Ιατρεία κατά 41%, ενδοσκοπήσεων 47%, νοσηλευθέντων 139%, χειρουργείων 25%, σηπτικών χειρουργείων 567%, ενώ μειώθηκε ο μέσος χρόνος νοσηλείας κατά 55% και η μέση δαπάνη ανά ασθενή κατά 56%. Επίσης λειτούργησε σε εβδομαδιαία βάση (μέχρι το διορισμό ουρολόγου στο Διδ/χο) εξωτερικό ιατρείο στο Γ.Ν.Διδ/χου.

Η υποδειγματική λειτουργία του τμήματος και η άριστη συνεργασία μεταξύ Ουρολογικού ΕΣΥ και Πανεπιστημιακής Ουρολογικής έγινε πόλος έλξης νέων γιατρών (1 επικουρικού και 1 ειδικευόμενου). Το αποτέλεσμα είναι πλέον ορατό: η βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους ασθενείς. Συγχαρητήρια! ας αποτελέσει ακόμα ένα παράδειγμα.