Στην Τουρκία επέστρεψε το απόγευμα του Σαββάτου (05.05.2018) ο Μουσά Αλερίκ, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στις Καστανιές από Έλληνες στρατιώτες, γιατί μπήκε παράνομα σε ελληνικό έδαφος.

Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνταν για την υλοποίηση της δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ορεστιάδας, το οποίο τον καταδίκασε σε 5μηνη φυλάκιση με αναστολή, χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ και διέταξε την διοικητική απέλαση του, ολοκληρώθηκαν από το δικηγορικό γραφείο του Χρήστου Καπετανίδη, που ανέλαβε την υπεράσπιση του.

Οι αστυνομικοί της Ορεστιάδας παρέδωσαν τον 38χρονο δημοτικό υπάλληλο στο Τελωνείο των Καστανεών σε Τούρκους συναδέρφους τους που βρισκόταν στην άλλη πλευρά. Αυτοί, αφού τον παρέλαβαν, τον οδήγησαν στο τουρκικό Τελωνείο. Τον συνόδευε και πήγε μαζί του στην Αδριανούπολη και ο δικηγόρος του κ.Καπετανίδης.

Υποδοχή από τον δήμαρχο και την οικογένειά του

Στην τουρκική πλευρά περίμενε τον 38χρονο Αλερίκ πολύς κόσμος, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αδριανούπολης, τους αντιδημάρχους, άλλους τοπικούς επισήμους και παράγοντες και φυσικά τα μέλη της οικογένειας του. Πρώτος ο γιος του, που είχε βγει και έκανε δηλώσεις στα τουρκικά ΜΜΕ ότι συνελήφθη ο πατέρας του ως αντίποινα των Ελλήνων για τους δυο στρατιωτικούς, έτρεξε να τον αγκαλιάσει.

Ο πατέρας του 38χρονου, Ναντίμ Αλερίκ, δήλωσε πώς είναι χαρούμενος που επέστρεψε ο γιος του και ευχαρίστησε όλους, όσοι συνέβαλαν σε αυτό.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ρετζέπ Γκιουρκάν ευχαρίστησε τις ελληνικές αρχές για το ενδιαφέρον τους.

Πηγές: Etik HaberEvros News