ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αγανακτισμένη Ξανθιώτισσα μας κατήγγειλε τρεις αστυνομικούς οι οποίοι πήγαν με υπηρεσιακό όχημα μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο με τις μπαταρίες για να ενημερώσουν τον κόσμο που διασκέδασε λόγω πρωτομαγιάς  στον ποταμό Νέστο, να πάνε στα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα στον Νέστο υπήρχαν πάνω από 3000 συμπολίτες μας που γιόρταζαν την Πρωτομαγιά και τους είπαν ότι λόγω της πιθανής μόλυνσης του περιβάλλοντος λόγω της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών στο Όλβιο,  να πάνε στα σπίτια τους. Μοιραία δημιουργήθηκε πανικός και οι πολίτες προσπάθησαν όπως όπως να απομακρυνθούν από τον Νέστο με αποτέλεσμα να επακολουθήσει κομφούζιο στην κυριολεξία με πολύ μεγάλο κίνδυνο να προκληθεί ατύχημα.

Το παράπονο των πολιτών σύμφωνα με την μαρτυρία της συμπολίτισσας μας ήταν ότι οι αστυνομικοί ήρθαν έσπειραν τον πανικό και εξαφανίστηκαν χωρίς να ρυθμίσουν την κυκλοφορία και την ασφαλή απομάκρυνση των πολιτών.

Μάλιστα με παράπονο η συμπολίτισσα μας μας είπε ότι είδε τους ίδιους αστυνομικούς σε μία διασταύρωση της περιοχής του Ολβίου όπου καθόταν μέσα στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο και «έπαιζαν» με το κινητό. Αυτή η φράση χρησιμοποιήθηκε από την αγανακτισμένη συμπολίτισσα μας.

Προφανώς οι αστυνομικοί έλαβαν εντολή να μείνουν σε κάποια διασταύρωση της περιοχής του συμβάντος για να διευκολύνουν το έργο των πυροσβεστικών οχημάτων που ήταν επιφορτισμένα να σβήσουν την φωτιά που σίγουρα ήταν πολύ ποιο επείγουσα η αποστολή τους και αυτή εκτέλεσαν.

Βέβαια θα έπρεπε οι ίδιοι οι αστυνομικοί που είδαν τον όγκο των πολιτών στον χώρο διασκέδασης στον Νέστο, να προβλέψουν ότι οι πολίτες μέσα στον πανικό τους μπορεί να έκαναν χειρότερα τα πράγματα και να προκαλέσουν ατύχημα.

Ελπίζουμε ότι την επόμενη φορά – μακάρι να μην υπάρξει – οι αστυνομικοί να είναι ποιο διορατικοί και οι πολίτες ποιο ψύχραιμοι για να μην συμβούν μοιραία πράγματα και δημιουργούνται απώλειες όχι από το επικίνδυνο συμβάν αλλά, από τον πανικό στους πολίτες.