Συνελήφθη 22χρονος υπήκοος Μολδαβίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθη χθες (23-4-2018) το μεσημέρι, σε επαρχιακή οδό στο νότιο  Έβρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μολδαβίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν, Ιράκ και Μπανγκλαντές.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράση, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.

Συνελήφθη 27χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθη χθες (25-4-2018) το μεσημέρι, στον Έβρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας είκοσι τέσσερις (24) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράκ.

Αναλυτικότερα, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου (ύψος Κορνοφωλιάς), οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε όχημα, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας και οδηγό τον 27χρονο, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Πλησίον του οικισμού Προβατώνα, ο δράστης εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε πεζός σε φυγή σε παρακείμενη θαμνώδη περιοχή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε άμεσα και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα είκοσι τέσσερις (24) μη νόμιμους μετανάστες, μεταξύ των οποίων και έντεκα (11) ανήλικοι.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τον 27χρονο περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή στους αστυνομικούς.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

 

Συνελήφθη 35χρονος υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθη χθες (24-04-2018) το πρωί, στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.Ειδικότερα, χθες το πρωί, στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 35χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Ακολούθως, στο ύψος της διασταύρωσης του οικισμού Κουτσού, το όχημα εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε παρακείμενη αγροτική περιοχή. Όπως διαπιστώθηκε ο 35χρονος μετέφερε με το παραπάνω αυτοκίνητο, παράνομα, στην ενδοχώρα εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Ο διακινητής και οι μη νόμιμοι μετανάστες που επέβαιναν στο όχημα μεταφέρθηκαν στα Γενικά Νοσοκομεία Ξάνθης και Καβάλας, όπου οι εννέα από αυτούς παρέμειναν για νοσηλεία.

Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Συνελήφθησαν 4 διακινητές οι οποίοι, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, διευκόλυναν την είσοδο στη Χώρα μας σε μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν χθες (25-4-2018) το πρωί, σε παρέβρια περιοχή του βόρειου Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 32, 30, 26 και 23 ετών, οι οποίοι, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, διευκόλυναν την είσοδο στη Χώρα μας, συνολικά σε τριάντα έναν (31) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Αναλυτικότερα, χθες το πρωί, οι αστυνομικοί συνέλαβαν αρχικά τους δύο δράστες, ηλικίας 30 και 23 ετών,  διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα, με δύο πλαστικές βάρκες, από την Τουρκία στη Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, δεκαοκτώ (18) μη νόμιμους μετανάστες.

Αργότερα το ίδιο πρωί, οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τους άλλους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα, με δύο πλαστικές βάρκες, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν συνολικά τέσσερις (4) πλαστικές βάρκες και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

 

Συνελήφθησαν 6 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν χθες (22-4-2017) το μεσημέρι, στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, έξι (6) αλλοδαποί διακινητές, εκ των οποίων τρεις υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 54, 45, 36 ετών, δύο υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 28 και 17 ετών και ένας 17χρονος υπήκοος Αφγανιστάν,  οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 17χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε ως συνοδηγός ο 28χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Ακολούθως, το όχημα εισήλθε στην Εγνατία Οδό και πλησίον του κόμβου Κίρκης τελικά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν οι δύο διακινητές από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τους άλλους τέσσερις (4) διακινητές, διότι όπως προέκυψε, μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 145 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.