Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει ένας συμπολίτης μας που μένει σε χωριό του Δήμου Τοπείρου, είναι υπέρβαρος, αδυνατεί να εργαστεί, η ΔΕΗ του έκοψε το ρεύμα και ζεί από ελεημοσύνη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όπως αναφέρει η κυρία Μαμούγκα Ευγενία συνυπεύθυνη των Vita Plus Ξάνθης, εξ αιτίας του υπερβολικού βάρους αδυνατεί να εργαστεί και αυτό μηραία τον οδηγεί στην ανέχεια και στην αδυναμία να δεχτεί την στήριξη που του προσφέρουν απλόχερα οι κυρία Μαμούγκα και η κυρία Αράπογλου Σωτηρία υπεύθυνες των Vita Plus Ξάνθης. Παράλληλα ζητούν την στηριξη από τους επαγγελματίες του νομού, την δημοτική αρχή του Τοπείρου αλλά και όλων των κοινωνικών δομών του νομού για να καταφέρουν να στηρίξουν αυτόν τον άτυχο και ανήμπορο συμπολίτη μας.

Ποιο συγκεκριμένα η κυρία Μαμούγκα αναφέρει: «Ο κύριος αυτός ζήτησε βοήθεια από κάποια εκπομπή στην τηλεόραση οι οποίοι  μας αναζήτησαν και προσφερθήκαμε να βοηθήσουμε χωρίς κάποια αμοιβή. Έχει πολλά κιλά επάνω του που τον βαραίνουν.  Είναι θέμα υγείας και ποιότητας ζωής. Δεν μπορεί να εργαστεί πλέον όπως εργαζότανε έχει οδηγηθεί σε μία οικονομική καταστροφή, ζει κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, δεν έχει ρεύμα στο σπίτι του τρέφετε με ότι θα του δώσουν οι γείτονες ή οι συγχωριανοί του.  Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, για ψυγείο χρησιμοποιεί κάποιου γείτονα του.

Τι κάνει το Vita Plus για να στηρίξει αυτόν τον συμπολίτη μας;

Εμείς ξεκινήσαμε και παρακολουθούμε την διατροφή του αρχικά για να φύγουν τα πολλά πρώτα κιλά και από εκεί και πέρα θα τον υποβάλλουμε σε κάποιες θεραπείες που θα τον βοηθήσουνε ακόμη περισσότερο για κάποια σύσφιξη που θα χρειαστεί στο σώμα του για την απώλεια του βάρους και φυσικά για λιποδιάλυση.

 

Γιατί ζητάτε την βοήθεια και άλλον επαγγελματιών σε αυτό το δύσκολο ομολογουμένως έργα σας;

 

Ζητάμε την βοήθεια και άλλων συναδέλφων επαγγελματιών γιατί για να μπορέσει να παρακολουθήσει αυτή την διατροφή που χρειάζεται πρέπει να συμβάλλουν. Στην ουσία του λείπουν τα βασικά αγαθά πόσο μάλλον να ακολουθήσει το διαιτολόγιο που παίρνει από μας και αυτό δεν σημαίνει ότι έχει πρόσβαση σε αυτά τα τρόφιμα. Οπότε ζητάμε από καταστήματα, όποιος μπορεί να προσφέρει, έστω και από μία φορά. Ο καθένας, άμα προσφέρει από λίγο, κάποιες μέρες του θα είναι καλλίτερες.