Ένα έθιμο την ημέρα του Αγίου Γεωργίου λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο χωριό Κουτσό της Ξάνθης που επαναλαμβάνεται για πολλά χρόνια με αρχή και τέλος τον ομώνυμο ιερό ναό του χωριού.

Κάθε χρόνο όποιος βρίσκει το φλουρί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της εκκλησίας, παίρνει στο σπίτι του την εικόνα του Αγίου Γεωργίου μιας και θεωρείται ο ευλογημένος της χρονιάς και παραμονή της γιορτής του Αγίου Γεωργίου, η πομπή των χωριανών με την παρουσία του παπά της ενορίας και συνοδεία ψαλμών η εικόνα επιστρέφει στην εκκλησία.

Έτσι και φέτος, παραμονή του Αγίου Γεωργίου μόλις χτύπησε η καμπάνα του εσπερινού συγκεντρώθηκαν οι πιστοί στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, παρουσία του πατέρα  Ιωάννη Μαρέλη. Ακολούθως  οι πιστοί κάτοικοι του χωριού Κουτσού, κίνησαν και πήγαν στο σπίτι της ευλογημένης οικογένειας του Κωνσταντίνου Γαρουφαλλή.

Όταν έφτασαν μπροστά στην εικόνα του Αγίου Γεωργίου που η οικογένεια είχε στο εικονοστάσι και αφού έψαλε ο πατέρας Ιωάννης Μαρέλης, κίνησε η πομπή των πιστών για τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου συνοδεία ψαλμωδίας όπου και επέστρεψε στην θέση της στο ειδικό τέμπλο.

Ακολούθησε η λειτουργία του εσπερινού.