Συνελήφθη 47χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθη χθες (17-4-2018) το μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, 47χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενος για μεταφορά – προώθηση στο εσωτερικό της χώρας είκοσι πέντε (25) μη νόμιμων μεταναστών.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με πινακίδες κυκλοφορίας των βουλγαρικών αρχών και να μεταφέρει με αυτό στην ενδοχώρα, είκοσι πέντε (25) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων για την είσοδο και την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

 

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σειρά εκπαιδεύσεων προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα ολοκληρωμένης διαχείρισης εξωτερικών συνόρων

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες, 17 Απριλίου 2018, σειρά εκπαιδεύσεων προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα «ολοκληρωμένης διαχείρισης εξωτερικών συνόρων», που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Βέροια.

Ειδικότερα, από την 8 Ιανουαρίου 2018 μέχρι και χθες, πραγματοποιήθηκαν συνολικά δεκατρείς (13) εκπαιδεύσεις στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας και της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας, με τη συμμετοχή συνολικά (232) αστυνομικών.

Κατά τη διάρκεια των εκπαιδεύσεων, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, μεταξύ άλλων, για θέματα διαχείρισης εξωτερικών συνόρων, εκτίμησης κινδύνου, στρατηγικής ανάλυσης, λήψης συνεντεύξεων και ταυτοποίησης υπηκοότητας μη νόμιμων αλλοδαπών, καθώς και για τα ανθρώπινα – θεμελιώδη δικαιώματα κατά τη συνοριακή φύλαξη.

Για την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου, καταρτίστηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα, στα οποία συνέβαλαν καθοριστικά καταρτισμένοι διδάσκοντες καθηγητές, ενώ το πρόγραμμα συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας για τον Τομέα Σύνορα και Θεωρήσεις.

Κατά την τελετή λήξης των εκπαιδεύσεων σε Αθήνα και Βέροια, επιδόθηκαν στους εκπαιδευόμενους πιστοποιητικά σπουδών από τους Διοικητές των Σχολών Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Αστυνομικό Διευθυντή Σοφία Λαμπροπούλου και Αστυνομικό Διευθυντή Διονύσιο Κούγκα, αντίστοιχα.

 

Εξιχνιάστηκε άμεσα διάρρηξη καταστήματος στην  Αλεξανδρούπολη

 

Συνελήφθησαν 4 ημεδαποί κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ψευδή καταμήνυση και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση

 

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, διάρρηξη καταστήματος, που διαπράχθηκε χθες (18-4-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

 

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στην Αλεξανδρούπολη, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 33, 30, 24 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ψευδή καταμήνυση και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση.

 

Ειδικότερα, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, οι δράστες ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν κατάστημα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του πλήθος κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις 7.000 ευρώ περίπου.

 

Από τις έρευνες που ακολούθησαν, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους τέσσερις δράστες, καθόσον προέκυψε η εμπλοκή τους στην συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ στην κατοχή του 30χρονου, καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των αφαιρεθέντων συσκευών, οι οποίες κατασχέθηκαν προκειμένου να αποδοθούν στον δικαιούχο τους.

 

Επιπλέον, στην οικία του 30χρονου βρέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 86 γραμμαρίων, 1 μεταλλικός τρίφτης και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, τα οποία και κατασχέθηκαν.

 

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι ο 30χρονος, λίγο πριν τη διάρρηξη του καταστήματος, κατήγγειλε τηλεφωνικά στις αστυνομικές αρχές, υποτιθέμενη διάπραξη κλοπής σε περιοχή έκτος της πόλης, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τους αστυνομικούς και να αποφύγουν τη σύλληψη.

 

Στο  πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν επίσης 3 διαρρηκτικά εργαλεία, 1 φακός και 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθη 16χρονος ημεδαπός για κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας

 

Συνελήφθη χθες (17-4-2018) το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του   Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 16χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή του 16χρονου μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία όπως προέκυψε, είχε αφαιρέσει από την πόλη της Κομοτηνής.

 

Κατασχέθηκε το αφαιρεθέν δίκυκλο, προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

 

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

 

Συνελήφθησαν 4 διακινητές οι οποίοι, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, διευκόλυναν την είσοδο στη Χώρα μας σε μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθησαν σήμερα (19-4-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε παρέβρια περιοχή του βόρειου Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, ένας 23χρονος υπήκοος Ιράκ και τρεις 27χρονοι υπήκοοι Συρίας, οι οποίοι, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, διευκόλυναν την είσοδο στη Χώρα μας, συνολικά σε είκοσι δύο (22) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

 

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν αρχικά τους δύο 27χρονους, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα, με δύο πλαστικές βάρκες, από την Τουρκία στη Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Λίγες ώρες αργότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τους άλλους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Κατασχέθηκαν συνολικά τρεις (3) πλαστικές βάρκες.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.