Οι μοτοσικλετιστές της Ξάνθης και το τμήμα υγείας της Ξάνθης στα πλαίσια της Εβδομάδος Υγείας στο περίπτερο που στήθηκε στην κεντρική πλατεία, ενημερώνουν τους διερχόμενους για την ασφαλή οδήγηση.

Όπως ανέφερε ο κ. Επιμενίδης Σταμάτης  του Συλλόγου Μοτοσικλετιστών Ξάνθης (Μ.Ο.Ξ.) στέκονται στο πλευρό της κοινωνίας σε μία προσπάθεια της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων με μοτοσυκλέτες: «Ενημερώνουμε όσους έρχονται στο περίπτερο για την ασφαλή χρήση της μοτοσυκλέτας και την ελευθερία του μοτοσυκλετισμού κυρίως όμως προηγείται  η ενημέρωση των νέων γύρω από τα θέματα ασφάλειας..

Οπως ανέφερε ο κ.  Κ. Κεχαγιάς από τον σύλλογο μοτοσικλετιστών «Πολυμήχανοι» , παράλληλα ο ΜΟΞ  είναι και μέλος  του Ινστιτούτου ΜΟΤΟΘΕΣΗΣ γίνεται ενημέρωση και προσπάθεια μείωσης των ατυχημάτων: «Ενημερώνουμε όσους έρχονται στο περίπτερο για την ασφαλή χρήση της μοτοσυκλέτας και την ελευθερία του μοτοσυκλετισμού». Αναφέροντας παράλληλα  την δράση της  ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ και την παρουσία τους στην τελευταία τάξη του Λυκείου.

Η παρουσία τους για την μεταλαμπάδευση, λόγω της εμπειρίας τους στην οδήγηση της μοτοσυκλέτας, είναι κάτι αυτονόητο και απαραίτητο και έπρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια, αναφέρει ο κ. Κεχαγιάς. «Η οδήγηση είναι παιδεία. Πρέπει τα παιδιά από μικρή ηλικία να μαθαίνουνε κυκλοφοριακή αγωγή . Εμείς τα τελευταία πέντε χρόνια πηγαίνουμε και παρουσιάζουμε στα Λύκεια του Νομού μας την δράση «μοτοσυκλετόντας χαίρομαι του Ελληνικού Ινστιτούτου Μοτοσυκλέτας και βλέπουμε αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα, παίρνουμε τους δείκτες των τελευταίων ετών και βλέπουμε ότι κάθε χρόνο αυτά μειώνονται κάτι που οφείλετε στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων με μοτοποδήλατο που είναι κυρίως νεαρές ηλικίες. Οι μαθητές των Λυκείων που ενημερώνονται από εμάς, μας δείχνουν την εικόνα  με βάση τα σταστιστικά στοιχεία,  ότι έχουμε τα τελευταία πέντε χρόνια συνηχεί μείωση. Οπότε κάτι γίνεται και τα παιδιά μαθαίνουν από αυτό και πιστεύουμε ότι θα έχουμε καλλίτερα αποτελέσματα στα επόμενα χρόνια».

Οι μοτοσικλετιστές θεωρούν πολύ σημαντικό να λειτουργεί – που δυστυχώς δεν λειτουργεί – το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και όπως σημειώνουν είναι το μοναδικό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στους γύρω νομούς της περιοχής  που δεν λειτουργεί.

Ακολούθως το προσωπικό της δημόσιας υγείας ανέφερε ότι: «Συμμετέχουμε στην εβδομάδα Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με τις εκδηλώσεις να συνεχίζονται στο Ελισσώ το απόγευμα σήμερα 17 Απριλίου με το θέμα  «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» και εξ ίσου σημαντικό θέμα είναι και αύριο 18 Απριλίου από τις 17.30 μέχρι και τις 20.00 όπου θα έχουμε ομιλία και διάλεξη που θα ξεκινήσουμε με τίτλο  «χάρισε το δώρο της ζωής,  δώσε αίμα και καθώς επίσης θα έχουμε μία σημαντική ομιλία με μία θεραπεύτρια του νοσοκομείου Παπανικολάου ειδική  γιατρός για τον μυελό των οστών.