Χαρακτήρισε «προκλητική και καταδικαστέα» τη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού

Δεν επιβεβαιώνεται κανέα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος δήλωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος με αφορμή τη δήλωση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλιντιρίμ ότι Τούρκοι κατέβασαν την ελληνική σημαία από βραχονησίδα.

«Με βάση την τελευταία ενημέρωση που έχει ο ΠΘ από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος. Παρόλα αυτά συνεχίζουμε τη διερεύνηση του θέματος με ψυχραιμία και με απόλυτη σοβαρότητα» δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όσον αφορά τη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού τη χαρακτήρισε «προκλητική και καταδικαστέα». «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί ούτε τη θεωρία των γκρίζων ζωνών ούτε βέβαια οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής της κυριαρχίας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Από τη δική μας θέση δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να υπενθυμίζουμε ότι η εδαφική κυριαρχια της χώρας είναι αδιαμφισβήτητη και να καλούμε τη Τουρκία να σεβαστεί τις συνθήκες που και ίδια έχει υπογράψει» πρόσθεσε για το θέμα.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση φοβάται κλιμάκωση και αν πρόκειται για περιστατικό τύπου Ιμίων ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι «ο κ. Γλιντριμ θα έπρεπε να είναι προσεκτικός όταν μιλά για προκλητικότητα» κατηγορώντας την τουρκική πλευρά ότι «οξύνει την αντιπαράθεση». «Δεν θεωρώ ότι η όξυνση που επιλέγει η Τουρκία βοηθά, πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για αποκλιμάκωση» πρόσθεσε για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.