Του Τάσου Ευαγγελίου

Μπαράζ εμφανίσεων από τον Αλέξη Τσίπρα μετά την κατακραυγή της εξαφάνισής του και την απουσία του από την κηδεία του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου αλλά και από τις εξελίξεις, ιδιαίτερου γεωπολιτικού ενδιαφέροντος, της προηγούμενης εβδομάδας.

Το Μέγαρο Μαξίμου διαπιστώνοντας ότι η στάση του πρωθυπουργού, που εκπορεύεται πιθανότατα και από ιδεοληπτικές καταβολές, προκάλεσε αντιδράσεις στην πλειοψηφία των πολιτών αποφάσισε σειρά εμφανίσεων στο τρίπτυχο: Οικονομία, καθαρή έξοδος, ελληνοτουρκικά.

Πρώτος σταθμός των εμφανίσεων η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και η εκδήλωση του EquiFund όπου θα επιχειρήσει να αναφερθεί στην ανάπτυξη που… έρχεται και στην καινοτομία και εν συνεχεία αύριο θα μεταβεί στο Καστελόριζο για να ανακοινώσει την έναρξη του τέλους των μνημονίων.

Θεωρείται βέβαιο πως ο Αλέξης Τσίπρας από το ακριτικό νησί, όπου ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ανακοινώσει το πρώτο μνημόνιο, θα επιχειρήσει να αναστρέψει την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί και που διαπιστώνεται πλέον και από τη στάση των Γερμανών μέσα από τα μηνύματα του υπουργού οικονομικών της χώρας προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Το ίδιο θα πράξει και για τα ελληνοτουρκικά για τα οποία θα επιχειρήσει να στείλει ένα μήνυμα προς τη γείτονα, τη στιγμή που δεν έχει λάβει θέση -τουλάχιστον αυτό δεν έχει γίνει γνωστό- για την νέα προκλητική της κίνηση.

Δηλαδή για την επιστολή της Τουρκίας προς τον ΟΗΕ, που αποκάλυψε το liberal.gr την Παρασκευή, και η οποία αμφισβητεί πλήρως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Υπενθυμίζεται πως δεν έχει υπάρξει σχόλιο ή δήλωση σχετικά με το θέμα αυτό γεγονός που προκαλεί ερωτήματα ανάλογα με αυτά που έχουν ανακύψει μετά τις δηλώσεις Ζάεφ για το Σκοπιανό.

Οι εμφανίσεις Τσίπρα θα κλείσουν στη Ρόδο για να μιλήσει σε ένα ακόμη αναπτυξιακό συνέδριο από αυτά που διοργανώνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ως κράτος αλλά μετατρέπεται σε προεκλογικές συγκεντρώσεις με εξαγγελίες και παροχολογία.