Γράφει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Η γιορτή ήταν μία λαμπρή τελετή στην οποία παραβρέθηκαν  δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Ξάνθη οι κύριοι Στογιανιδης και Γιανακίδης, δύο από την Καβάλα οι κ. Μορφίδης και  Εμανουηλίδης, ο βουλευτής της ΝΔ Έβρου κ. Δημοσχάκης και ο Αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Σγουρίδης και ήταν τιμή να συμμετέχουν σε αυτήν την λαμπρή τελετή με την ιδιαιτερότητα ότι στον ίδιο χώρο, κάτω από την ίδια σημαία, ξέχωρα από πιστεύω θρησκευτικά πέσανε για την ελευθερία της πατρίδας μας κατά του ίδιου εισβολέα.

Γιατί ο κ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζειμπέκ Χουσείν ο οποίος κατάγετε και από τον Εχίνο δεν ήταν εκεί; Βέβαια το ίδιο ερώτημα υπάρχει και για τον δήμαρχο Μύκης κ. Καπζά ο οποίος μόλις τελείωσε η γιορτή κατά σύμπτωση, πέρασε και ανέβηκε πάνω.

Τι σημαντικότερο είχε να κάνει ο δήμαρχος;

Στην ερώτηση για τι το κάνουν; η μοναδική απάντηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι και οι δύο το κάνουν σκόπιμα. Δεν έχουν έρθει ποτέ.

Συγχαίρουμε τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης που ήταν παρόντες γιατί έχουμε την αίσθηση ότι και πέρυσι δεν ήρθαν, εκτός αν κάνουμε λάθος.

Πολλές φορές γινόμαστε καυστικοί με τον ΣΥΡΙΖΑ όμως εδώ δεν έχει να κάνει με με τα κόμματα. Λέμε την άποψη μας δυνατά γιατί όταν έχεις μνήμη νεκρών που έπεσαν για την πατρίδα, δεν πρέπει να μπαίνουν κομματικές ταυτότητες.

Πρέπει όλοι να λέμε «άπαντες παρόντες».

Ο κ. Χουσείν Ζειμπέκ μαζί με τον δήμαρχο Μύκης που νομίζουμε ότι και οι δύο είναι από τον Εχίνο, δεν τίμησαν τους νεκρούς που έδωσαν την ζωή τους για να μπορούμε όλοι μας να απολαμβάνουμε τα αγαθά της ελευθερίας και ας το λάβουν υπ όψη τους αυτοί που τους στηρίζουν και τους εξυπηρετούν.

Ο δήμος Μύκης καταρχήν είναι ο μοναδικός δήμος που παίρνει απλόχερα βοήθεια και στήριξη από το Δ Σώμα Στρατού όπως πέρσι που ο δήμος δεν είχε νερό, το Σώμα ήταν εκεί για να τον στηρίξει. Με αυτό το σκεπτικό, ο ίδιος ο δήμαρχος οφείλει να σέβεται, να είναι παρών και να περνά με την παρουσία του τον συμβολισμό ότι σέβεται τους νεκρούς που έπεσαν για την πατρίδα και να μην στέλνει κάθε χρόνο αντιδήμαρχο αντί αυτού, εκτός αν έχει να μας αποδείξει ότι την ίδια ώρα είχε να κάτι ποιο σημαντικό από την οφειλόμενη τιμή προς τους νεκρούς ήρωες.