Ζητήσαμε από τον πρόεδρο της ΕΑΑΣ Ξάνθης να μας πει δύο κουβέντες για τον χαμό του ήρωα σμηναγού χειριστού που έχασε μόλις πριν από 48 ώρες την ζωή του πάνω στο καθήκον και για τα δύο παλληκάρια τους στρατιωτικούς που κρατούνται αιχμάλωτοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη. Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ξάνθης δεν έκρυψε την οργή αλλά και την θλίψει για τον χαμό του σμηναγού και την αιχαμαλωσία των δύο στρατιωτικών υπενθυμίζοντας παράλληλα στους πολιτικούς και ειδικότερα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για το χρέος που έχουν για την προστασία της πατρίδας μας. Ο κ. Γεωργιάδης είπε συγκεκριμένα:  «Σεμνύνομαι στην μνήμη του , λυπάμαι και οδύρομαι για την απώλεια ενός άλλου στελέχους. Στην Ελλάδα, έχει επικρατήσει και λέμε όλοι σε αυτές τις περιπτώσεις αθάνατος. Δυστυχώς η σκληρή πραγματικότητα και αν μετά από χρονικό διάστημα, συμβεί κάτι παρόμοιο,  λέμε  εκείνον αθάνατο και μετά ξεχνάμε τον προηγούμενο. Δυστυχώς οι άνθρωποι αυτοί πεθαίνουν για την πατρίδα.

Οι πιλότοι μας κάθε μέρα κάνουν πόλεμο στο Αιγαίο, επόμενο είναι όταν φτάνεις το αεροπλάνο στα όρια του για να αναχαιτίσεις τον Τούρκο που παραβιάζει το FIR Αθηνών να συμβαίνουν και αυτά.

Ταυτόχρονα με πιάνει και οργή για το θράσος της Τουρκίας με αυτά που κάνει που ακόμη και την ημέρα της εξόδιας ακολουθίας, έκαναν παραβιάσεις. Αυτό, ας απασχολήσει αυτούς που κυβερνάν την Ελλάδα αρχής γενομένης από την αυτού εξοχότητα πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος σύμφωνα με το σύνταγμα της Ελλάδος άρχει των Ενόπλων δυνάμεων. Πρέπει να κάνουν τις ενδεδειγμένες ενέργειες για να μην κινδυνεύει η πατρίδα από αυτού του είδους τους «γείτονες».

Όσο για τους δύο συναδέλφους οι οποίοι κρατούνται πάνω από 40 μέρες εξ αιτίας ενός απλού μεθοριακού επεισοδίου αυτό είναι μία ακόμη ατιμία της «συμμάχου» χώρας. Το έχω ξαναπεί είναι μία άτιμη ενέργεια της Τουρκίας η οποία δυστυχώς έχει δείξει ότι δεν σέβεται κανέναν κανόνα διεθνούς δικαίου, κανένα διεθνή οργανισμό, χαρακτηριστικά από τις δηλώσεις του κ. Ερντογάν για τον οποίον πολλοί από εδώ τοπικά, εκόπτοντο για την άφιξη του και ότι θα είχε πλεονεκτήματα για την Ελλάδα και για την Θράκη ειδικότερα, εδώ, ο ομιλών, με άλλους 22 συλλόγους ακόμη και λίγο πριν έρθει γινόταν παραβιάσεις και προσβολές για την πατρίδα μας συνεχίστηκε να γίνονται όσο ακόμη ήταν εδώ στην Χώρα μας. Ας ρωτήσουν αυτούς τους φορείς κομμάτων, εκείνοι να ψάξουν και να βρουν τα θετικά της επίσκεψης του  και στην παράνομη κράτηση των δύο παλληκαριών μας. Αν έγινε λάθος ή μας τους υφάρπαξαν αυτό το γνωρίζει το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Δεν θα μπω στην διαδικασία αυτή. Έχουμε αυτήν την στιγμή δεδομένο, έχουμε την σύλληψη δύο Ελλήνων Στρατιωτικών στην μεθόριο γραμμή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 1986 είχαμε μεθοριακό επεισόδιο με θανάτους στο φυλάκιο Καραγώγου που πήρε το όνομα του, στο οποίο εμείς είχαμε έναν στρατιώτη νεκρό και οι Τούρκοι τρείς. Τότε δεν πήρε τέτοια κλιμάκωση που πήρε σήμερα και να πάει στα δικαστήρια. Τότε, το μεθοριακό επεισόδιο κουβεντιάστηκε και δόθηκε λύση αμέσως.  Άρα η Τουρκία θέλει να το τρενάρει, δυστυχώς για τις οικογένειες των ανθρώπων και πονάει η καρδιά μου για αυτούς τους ανθρώπους που είναι μέσα στις φυλακές.