Όλες οι δυνάμεις που μετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης έχουν συγκεντρωθεί σε ένα σημείο περίπου 9-10 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου

Σύμφωνα με πληοροφορίες εντοπίστηκαν συντρίμμια του μαχητικού αεροσκάφους του Mirage 2000-5 που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου. Όλες οι δυνάμεις που μετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης έχουν συγκεντρωθεί σε ένα σημείο περίπου 9-10 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης (Save and Rescue) συμμετέχει ελικόπτερο S-70B του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και πλωτό του Λιμενικού (με τον κωδικό 602) που απέπλευσε από τον Μόλυβο της Λέσβου. Στην περιοχή κατευθύνεται και η φρεγάτα Ψαρά. Στις έρευνες συνδράμουν σκάφη και από Σκόπελο και Σκύρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το protothema.gr, το Mirage 200-5 που κατέπεσε στη Σκύρο ήταν το ένα από τα δύο μαχητικά αεροσκάφη σχηματισμού που είχε απογειωθεί για να αναχαιτίσει εικονικά τουρκικά μαχητικά που είχαν μπει χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών.

Έντονη ανησυχία επικρατεί στο νησί της Σκύρου μετά το συμβάν με το αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας που συμμετείχε σε επιχείρηση αναχαίτισης τούρκικων μαχητικών. Ο δήμαρχος του νησιού κ. Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης μιλώντας στο protothema.gr είπε: «Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι αγνοείται ένα αεροσκάφος της πολεμικής μας αεροπορίας το οποίο πιθανόν να έπεσε και αυτή τη στιγμή έχουν ξεκινήσει σωστικά συνεργεία για τον εντοπισμό του πιλότου μας. Υπάρχει μια έντονη ανησυχία στο νησί αφού όλοι θέλουμε ο πιλότος μας να βρεθεί σώος. Ξέρουμε ότι το αεροσκάφος συμμετείχε σε επιχείρηση αναχαίτισης τούρκικων μαχητικών αλλά το συμβάν δεν έχει σχέση με την επιχείρηση».