Γράφει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Παρακολουθήσαμε όλοι την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με τα λατομία στα Κομνηνά, τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και την τελική ομόφωνη απόφαση να μην γίνει αυτή η επένδυση, η όποια επένδυση τέλος πάντων στα Κομνηνά για καθαρά περιβαλλοντικούς όρους.

Δεν γνωρίζω τους επιχειρηματίες οι οποίοι αποφάσισαν να επενδύσουν στα Κομνηνά εκμεταλλευόμενοι τον πλούτο, τον όποιο πλούτο, διαθέτει η περιοχή μας.

Το ερώτημα μου είναι αν και κατά πόσο οι δημοτικοί άρχοντες είναι εξουσιοδοτημένοι να αποτρέψουν τέτοιου είδους επενδύσεις από την περιοχή για περιβαλλοντικούς όρους χωρίς βέβαια να λησμονούμε την ζημιά από την «Νατούρα» και γενικότερα όλα τα περιβαλλοντικά «φρένα» που επιβλήθηκαν στον νομό Ξάνθης λόγω της ανικανότητας των αυτοδιοικητικών να συνεννοηθούν με Αθήνα που ως γνωστόν έχει ξεπουλήσεις την Θράκη εδώ και πολλές δεκαετίες.

Αντιλαμβάνομαι τις ευαισθησίες κάποιων και ιδιαίτερα των «προοδευτικών» αλλά στην οικονομική κρίση που μαστίζει τον νομό μας, πόσο εξουσιοδοτημένη είναι η δημοτική αρχή και κάθε αρχή στον νομό να απαγορέψει μία επένδυση η οποία θα κάνει παρέμβαση στο περιβάλλον;

Ποιος έχει το δικαίωμα να στερήσει έσοδα από τον Νομό;

Φυσικά δεν λέμε για την εκμετάλλευση και μόνον των υλικών του λατομείου,  αλλά μιλάμε για μεροκάματα, μιλάμε για μηχανήματα επεξεργασίας, εκρηκτικά, φορτηγά, πετρέλαια ένας αρκετά μεγάλος κύκλος εργασιών και απασχόλησης συναφών επαγγελμάτων.

Ποιος λοιπόν έχει το δικαίωμα να στερήσει από την περιοχή αυτά τα χρήματα και τον κύκλο εργασιών;

Ποιος μπορεί να στερήσει μεροκάματα και έσοδα από τα λοιπά επαγγέλματα που θα δραστηριοποιηθούν εξ αιτίας αυτής της επένδυσης;

Δεν μπορεί ο νομός και ιδιαίτερα οι προοδευτικές δυνάμεις να επιθυμούν την μετατροπή του νομού σε έναν απέραντο χασισότοπο ελέω ανάπτυξης και να κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά για την αξιοποίηση μιας ξεχασμένης περιοχής στην κυριολεξία από την ανάπτυξη αφού την περιβόητη τουριστική ανάπτυξη ο δήμος την μετέτρεψε σε βουλόμενο γράμμα και δεν ανέπτυξε σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες την τουριστική προβολή της περιοχής;

Δηλαδή για να καταλάβουμε, περιμένουμε την τουριστική ανάπτυξη με τον «καρβουνιάρη» και όχι με το τραίνο αφού ως γνωστόν μέχρι και πριν από λίγο καιρό ούτε τραίνο περνούσε από την περιοχή.

Τελικά λόγο των επικείμενων εκλογών κάποιοι έγιναν περιβαλλοντολόγοι και εραστές της άγρια φύσης;

ΕΛΕΟΣ ποια με την ψευτοπεριβαλλοντική ευαισθησία κάποιων.

Κύριοι της τοπικής αυτοδιοίκησης εφ όσον δεν είσθε ικανοί να δημιουργήσετε με τις πολιτικές σας,  θέσεις εργασίας και ανάπτυξη, τουλάχιστον μην κλείνετε αυτές που υπάρχουν.

Αν οι εν λόγω επιχειρήσεις παραβαίνουν τούς νόμους λειτουργίας να παρέμβετε και να τους συνετίσετε.

Είναι εύκολο να κλείσετε μία επιχείρηση ή να μην την αδειοδοτήσετε αλλά είναι πολύ δύσκολο για εσάς να επιτρέψετε να ανοίξει μία επιχείρηση.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΙΑ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ και πάψτε να καταδικάζεται τον Ξανθιώτικο λαό με ψευτοταμπέλες οικολόγων για να γίνεται αρεστοί στους αριστερούς ψηφοφόρους.