Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρείς της συζύγου του επιχειρηματία που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από τους ληστές στην Κηφισιά, αυτοί (οι ληστές) ήταν πολύ επιθετικοί και έβριζαν και προφανώς βασιζόμενοι στην ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας να αναλάβει τις ευθύνες της και να λειτουργήσει ανάλογα και με αφορμή της δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ότι δεν επιθυμεί οι «θύτες» να μετατρέψουν την Ελλάδα οπλοφορώντας σε ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ, εκτιμάτε ότι αυτά είναι μηνύματα που κάνουν την πλάστιγγα να γέρνει προς την πλευρά των εγκληματιών, αφαιρώντας από  τους πολίτες στην κυριολεξία την δυνατότητα να αυτοπροστατευθούν από εγκληματίες, οι οποίοι πλέον, λειτουργούν άκρως επιθετικά και με την σιγουριά ότι τα θύματα – οι πολίτες – εκτός του ότι δεν τυγχάνουν της προστασίας από τα αρμόδια όργανα που είναι επιφορτισμένα για αυτόν τον σκοπό, δηλαδή της προστασίας τους γιατί στην ουσία η πολιτική τους ηγεσία αδυνατεί να δώσει εκείνα τα μέσα και το προσωπικό για να πετύχουν την αποτροπή αυτών των εγκληματικών συμπεριφορών, δεν δίνει και το δικαίωμα στον πολίτη να προστατεύσει την οικογένεια του και την περιουσία του.

Το παράδειγμα με την καταδίκη του 88χρονου ο οποίος πυροβόλησε τους ληστές, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στους εγκληματίες.

Μήπως, λέμε τώρα, ο κ. Τόσκας και η κυβέρνηση να αναθεωρήσουν την μέχρι τώρα στάση τους απέναντι σε θέματα που άπτονται της ασφάλειας των πολιτών;

Επίσης εδώ θα πρέπει να προστεθεί και μία ακόμη παράμετρος την οποία εκφράζουν οι πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θεωρούν λυπηρό το γεγονός ότι ο κ. Τόσκας προέρχεται από τον Ελληνικό Στρατό όπου και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του υποστρατήγου και φυσικά ο στρατός δεν συνάδει με την λογική του «αταξίας και της α-πειθαρχίας».

Μάλιστα όπως μας είπε συνάδελφος του ο οποίος συνυπηρέτησε μαζί του ο κ. Τόσκας μια ζωή ήταν με την πλευρά της πολιτικής κατάστασης που θα του εξασφάλιζε την αναρρίχηση και παραμονή του στην Υπηρεσία, ξεκινώντας από το κέντρο, μεταπηδώντας στο ΠΑΣΟΚ και τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, απολαμβάνει την εξουσία σαν Υπουργός.

Είναι κρίμα που Έλληνες πρώην Αξιωματικοί δεν βάζουν σε άμεση προτεραιότητα την προστασία του πολίτη.