Ντιμητρώφ: «Έχει γίνει μία σχετική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό» είπε ο κ. Ντιμιτρόφ, και συμπλήρωσε: «Διότι όσο προχωράμε μπροστά, τόσο συναντάμε πιο δύσκολα θέματα».

Αλήθεια τι περίμεναν οι κυβερνήσεις των Σκοπίων και της Ελλάδος ότι αν οι μεν “πουλούσαν” το όνομα “Μακεδονία” και οι δε αν κατέβασαν την ταμπέλα από το αεροδρόμιο των Σκοπίων ότι δεν θα είχαν πολιτικό κόστος και ότι όλα θα ήταν μέλι γάλα;

Δυστυχώς για αυτούς τους “αετονύχηδες” όπως δείχνουν τα πράγματα, το πολιτικό κόστος είναι πολύ μεγάλο και μόνον αυτό μόνο κρατά τις διαπραγματεύσεις σε κάποιο επίπεδο.

Ο μεν Τσίπρας ένοιωσε στο πετσί του την αντίδραση των Ελλήνων Πολιτών με τα συλλαλητήρια ο δεν Ζάεφ νοιώθει την καυτή ανάσα των Αλβανών στον σβέρκο του που δεν το έχουν σε τίποτα να τον “καθαρίσουν” λόγο και πράξη.

Έτσι λοιπόν όπως δείχνουν τα πράγματα Τσίπρας και Ζάεφ αν κάνουν το χατήρι οι μεν των Αμερικάνων και ο δε των Γερμανών το μόνο βέβαιο είναι ότι θα χάσουν την “βόλεψη”τους.

Από δω και πέρα θα κάνουν μία παύση και οι δύο για να μετρήσουν πόσο θα είναι το πολιτικό τους κόστος και ανάλογα θα πράξουν. Λύση προς το παρών δεν φαίνεται. Εκτός αν  οι δικοί μας φωστήρες της διπλωματίας δώσουν το όνομα και αφήσουν για … αργότερα όλα τα άλλα.