Μάταια προσπαθεί ο συνδημότης μας να καταλάβει γιατί κάθε τρεις και λίγο και μέσα στο κέντρο της Ξάνθης και την κίνηση βλέπει ένα απορριμματαφόρο να συγγεντρώνει απορρήματα και αναρωτιέται πόσο βοηθάει αυτό την κίνηση και την οικονομία στα καύσιμα του ίδιου του απορριματοφόρου αλλά και των ΙΧήδων που περιμένουν να στρίψουν τα βαριά οχήματα.

Ο δήμαρχος είχε αναφέρει παλιότερα ότι με αυτό τον τρόπο εξυπηρετείται η δημοτική αγορά και δεν συγκεντρώνονται τόνοι σκουπιδιών μέσα στους επαγγελματικούς χώρους και προστατεύεται η δημόσια υγεία.

Δεν ξέρω αν είναι έτσι ή αλλιώς, όμως νομίζω πώς μετά από τόσο καιρό εφαρμογής είναι καλά η Αντιδημαρχία καθαριότητας να το ξαναμελετήσει το θέμα.

Γράφει χαρακτηριστικά ο συνδημότης μας στο facebook:

Και εδώ έρχεται και μπαίνει μια απορία. Ξυπνάς το πρωί και ακούς 7 παρά να μαζεύουν τα σκουπίδια από τη γειτονιά σου…λες μέσα σου: μπράβο που τα μαζεύουν νωρίς! Πας στη δουλειά (που έχει να κάνει καθαρά με την κίνηση στους δρόμους και (εδώ είναι το καλύτερο) σκουπιδιάρα 11:30 στο κέντρο!!!! Και μαντέψτε δε περνούσε έτσι απλά… μάζευε σκουπίδια 11:30 από το κέντρο, που γίνεται ο χαμός από κίνηση που η διπλοσειρά πάει σύννεφο που και εκτός από όλα αυτά τσουπ κάθε μέρα 11 και έρχεται και η σκουπιδιάρα …Παιδιά εκεί στο Δήμο κάπου το μπερδέψατε!

Πρωί νωρίς μαζεύω από το κέντρο… πιο μετά πάω στα στενά που δεν έχει κίνηση! Έτσι κάνουν σε άλλα κράτη! Α! Και κάτι τελευταίο φροντίζουμε τα δρομολόγια να γίνονται έτσι ώστε να στρίβουμε πάντα δεξιά ώστε να μη κόβουμε την κίνηση άρα ελάχιστα έως καθόλου ατυχήματα με το αντίθετο ρεύμα και σαφώς μειωμένα καύσιμα αφού (λέω) αφού δε θα περιμένω μια ώρα για να στρίψω!
Ευχαριστώ