Εγκρίθηκε η πρόταση της Αντιπολίτευσης με την ψήφιση και από τους ανεξάρτητους συμβούλους, τις ψήφους Μούρκα Κυριακίδη για την κατασκευή ΠΡΟΚΑΤ Παιδικού Σταθμού στο επί 4 ώρες συζητούμενο θέμα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης.

Τελικά μετά από 4 ώρες συζήτηση, πολλές αντεγκλήσεις και διακοπές της συνεδρίασης. η πρόταση για δημιουργία ελαφριάς κατασκευής ΠΡΟΚΑΤ παιδικού σταθμού στην περιοχή ΛΕΥΚΟΎ ΠΥΡΓΟΥ, προτεινόμενη από την αντιπολίτευση λύση στο πρόβλημα δημιουργίας παιδικού σταθμού πέρασε με 17 ψήφους έναντι 14 της πρότασης του Δημάρχου που έλεγε να κτιστεί σε κάθε έκταση που διέθετε ο δήμος σε μία προσπάθεια να «μετριάσει» την πολιτική ζημιά που διαφαινόταν από την έναρξη της συνεδρίασης αφού η πρόταση της αντιπολίτευσης ήταν φανερό ότι θα κέρδιζε έδαφος όπως και κέρδισε.

Χάθηκε πλέον η «δεδηλωμένη» της δημοτικής αρχής και αυτό είναι προπομπός του τι μέλη γενέσθαι όταν υλοποιηθεί το σύστημα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ένα άλλο ζήτημα που προκύπτει από τις ψηφοφορίες είναι ότι πλέον είναι καιρός ο Δήμαρχος Ξάνθης να ξαναμετρήσει τα «κουκιά» του και να δει με ποιους και κυρίως με πόσους συμβούλους θα πορευτεί μέχρι και τις επόμενες εκλογές.