Γράφει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σίγουρα η απόφαση  Γαβρόγλου που είναι υπεύθυνη για την υποβάθμιση του Δημοκρήτιου Πανεπιστημίου της Θράκης, δεν έχει να κάνει με αυτό καθ εαυτό το πανεπιστήμιο αλλά γενικότερα και διαχρονικά με την στάση της Αθήνας σε όλα τα θέματα είτε αυτά αφορούν την οικονομική ανάπτυξη της Θράκης είτε αφορούν την Εθνική της υπόσταση.

Η απόφαση Γαβρόγλου δεν έχει να κάνει μόνο με το γενικότερο μπάχαλο και αποδόμηση της έννοιας της παιδείας που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω  Φίλη και Γαβρόγλου προσπαθεί να επιβάλλει για λόγους που έχουν να κάνουν γενικότερα με την αποδόμηση της κοινωνίας σε πρότυπα πρωτόγνωρα στην ανθρωπότητα και την περίεργη λογική και ρητορική ανθρώπων οι οποίοι ξαφνικά βρέθηκαν από το καφενείο στην κυβέρνηση.

Έχει να κάνει με θεωρίες που αναπτύχθηκαν, διανθίστηκαν και ολοκληρώθηκαν σαν ιδέα μέσα στα καφενεία και σε «προοδευτικά» καταγώγια. Είναι ένα πείραμα που συλλαμβάνουν όχι μυαλά που έχουν επαφή με την πραγματικότητα αλλά με δοκιμές, πειραματισμούς και μία σκέψη ότι ο Ελληνικός Λαός τους επέλεξε και εφ όσον τους επέλεξε, αυτοί σε μία εξωπραγματική λογική που περνά από τα μονοπάτια του Τσε Γκεβάρα, Φιντέλ Κάστρο, και άκρατου ανεξέλεγκτου φιλελευθερισμού, θέλουν να εφαρμόσουν. Αν δεν πετύχουν δεν πειράζει αφού όλα αυτά γίνονται  στο όνομα του Ελληνικού Λαού, όπως άλλωστε όλοι οι προηγούμενοι, μπορούν να γίνονται μεν αίσχη,  αλλά αυτός – ο Ελληνικός Λαός- εφ όσον έδωσε με την ψήφο του το οκ, πρέπει να αλλάξει και να πορευτεί στην δική τους λογική και πρακτική. Πρέπει να ταυτιστεί με την δική τους λογική με την δική τους κοσμοθεωρία. Ειλικρινά θα ήθελα να μάθω οι κεφαλές του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου της Θράκης  εκτός από τιθς ώρες που καυγαδίζουν ποιος θα καθίσει στην θέση του πρύτανη, τι λένε και πώς αντιμετωπίζουν το όλο θέμα και κυρίως πώς σκέπτονται να αντιδράσουν. Μέχρι στιγμής απ ότι αντιλαμβανόμαστε όλοι αφήνουν τους φορείς να αντιδράσουν.