Γνωρίζεται ότι τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 στη Κομοτηνή, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον νέο Διοικητή της Σχολής Αστυφυλάκων Α/Δ κ. ΤΖΟΥΒΑΝΑ Ιωάννη,  στον οποίο εκτός των άλλων, ευχήθηκε  καλή  επιτυχία στο έργο του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπου παρευρεθήκαν και άλλοι Αξιωματικοί του Επιτελείου της Σχολής, δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν τα μείζονος σημασίας ζητήματα που απασχολούν τόσο τη Σχολή Αστυφυλάκων, όσο και τα υφιστάμενα  Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και Διδυμοτείχου, ευρισκόμενα εντός της γεωγραφικής μας περιφέρειας. Διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο της παρεχόμενης θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης των δοκίμων και το συνολικό, ουσιαστικό έργο που επιτελείται με τη βοήθεια του έμπειρου αστυνομικού & διδακτικού προσωπικού της. Επ’ ευκαιρία στηλιτεύτηκε η πρόσφατη απόφαση του αρμόδιου τμήματος Οικονομικών του Αρχηγείου αναφορικά με την σημαντική μείωση των επιμίσθιων (οικονομική αποζημίωση) αστυνομικών, που διδάσκουν συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα όπως αυτοπροστασία, οπλοτεχνική κλπ.

Εκ μέρους αμφοτέρων πλευρών τονίστηκε η αναγκαιότητα δημιουργίας βάσης συνεργασίας μας, για τη θεσμική αντιμετώπιση των ποικίλων θεμάτων στην ευρύτερη θεμιτή προσπάθεια εκσυγχρονισμού της παρεχόμενης εκπαίδευσης, με σκοπό την προαγωγή άξιων και ικανών στελεχών στο Σώμα.