Το έργο με τίτλο «Digital technology as a tool for development and promotion in football» και ακρωνύμιο «FootApp» υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος Αθλητισμός – ERASMUS+, το οποίο πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το έργο υλοποιείται με επικεφαλής εταίρο το σύλλογο «ΜΑΣ ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ» σε συνεργασία με το Αθλητικό Πανεπιστήμιο του Παλέρμο – Ιταλία και την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Κίρτζαλι – Βουλγαρία.

Είναι ένα από τα τρία συνολικά εγκεκριμένα σχέδια Συμπράξεων Μικρής Κλίμακας που πραγματοποιούνται με επικεφαλής Έλληνα εταίρο, μαζί με αυτό του Ολυμπιακού Πειραιώς και του ΚΕΘΕΑ, με αποτέλεσμα η υλοποίησή του να κρίνεται ιδιαίτερης σημασίας για την περιοχής μας.

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η εισαγωγή της τεχνολογίας στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μικρών αθλητών και γενικότερα η ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού για την καλύτερη προετοιμασία και προώθηση των αθλητών.

Το έργο περιλαμβάνει διακρατικές συναντήσεις μεταξύ των εταίρων του έργου με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την εξέλιξη των αθλητών στις αναπτυξιακές ηλικίες στο ποδόσφαιρο.

Η 1η Διακρατική Συνάντηση του έργου FootApp  θα πραγματοποιηθεί από 19/3/2018 έως 22/3/2018 στην Ξάνθη. Το αναλυτικό πρόγραμμα της συνάντησης περιλαμβάνει ένα σύνολο από δράσεις, οι οποίες παρουσιάζονται παρακάτω:

Την Δευτέρα, 19/3/2018 το πρωί θα πραγματοποιηθεί το Kick Off Meeting μεταξύ των εταίρων του έργου, όπου θα συζητηθούν οι βασικοί πυλώνες του, καθώς και θέματα αποτελεσματικής διαχείρισης.

Την ίδια μέρα στις 19:00 στην αίθουσα διαλέξεων του Ξενοδοχείου Le Chalet Συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί Συνέδριο με αντικείμενο τις πρακτικές ανάπτυξης δεξιοτήτων των αθλητών, τις πρακτικές προώθησης αθλητών σε υψηλό επίπεδο, καθώς και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τεχνολογία στο ποδόσφαιρο. Στο συνέδριο μπορούν να συμμετέχουν όλοι ενδιαφερόμενοι, όπως προπονητές και παράγοντες του ποδοσφαίρου. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάπτυξη θεμάτων από ειδικούς του αθλήματος σε θέματα ανάπτυξης του ποδοσφαίρου στις μικρές ηλικίες. Θα παρευρεθούν μεγάλες προσωπικότητες του Ποδοσφαίρου και της Εθνικής Ομάδας όπως ο Βασίλης Τοροσίδης και ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Την Τρίτη, 20/3/2018 τα μέλη του FootApp θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο του Πετεινού, υλοποιώντας με σειρά από εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις για τα παιδιά.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (ώρες 18:00-21:00) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, όπου θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δράσεις, τόσο για παιδιά όσο και για μεγαλύτερους. Οι δράσεις αυτές έχουν ως στόχο την συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στο έργο.

Την Τετάρτη, 21/3/2018 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ακαδημιών στις εγκαταστάσεις του ΑΡΗ ΠΕΤΕΙΝΟΥ.

Το έργο FootApp αποτελεί μια καινοτόμα πρωτοβουλία του εταίρου ΜΑΣ ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ για τον τόπο μας και δίνει την δυνατότητα αποτελεσματικής ενίσχυσης του ποδοσφαίρου στις μικρές ηλικίες.

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στις δράσεις του Προγράμματος.