Εξιχνιάστηκαν 12 κλοπές στο Διδυμότειχο

 

Συνελήφθησαν δυο άτομα κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας

 Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άλλους δύο άτομα οι οποίοι κατηγορούνται για αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος

 Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, δώδεκα (12) κλοπές, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 22-2-2018 έως 8-3-2018, στην πόλη του Διδυμοτείχου.

Συνελήφθησαν προχθές (9-3-2018) το μεσημέρι, στο Διδυμότειχο, από τους παραπάνω αστυνομικούς, δύο ημεδαποί ηλικίας 19 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο ημεδαπούς, ηλικίας 54 και 28 ετών, κατηγορούμενους για αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος και αντίσταση κατά περίπτωση, ένας εκ των οποίων, ο 28χρονος, συνελήφθη προχθές το μεσημέρι στο Διδυμότειχο.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, το παραπάνω χρονικό διάστημα, στην πόλη του Διδυμοτείχου, οι δύο δράστες, ηλικίας 19 και 18 ετών, διέπραξαν κλοπές από δύο επιχειρήσεις, δύο σχολεία, μία οικία, το πνευματικό κέντρο Ιερού Ναού, ένα παρεκκλήσι, τρία φορτηγά και δύο μηχανήματα έργων, πραγματοποιώντας παράλληλα φθορές.

Κατά τη διάπραξη των κλοπών, οι δράστες αφαίρεσαν από τα φορτηγά και τα μηχανήματα έργων 4 μπαταρίες και 500 λίτρα πετρέλαιο, ενώ από τις επιχειρήσεις, τα σχολεία, την οικία, το πνευματικό κέντρο και το παρεκκλήσι αφαίρεσαν, μεταξύ άλλων, 625 ευρώ, πλήθος καπνικών προϊόντων, 1 tablet, 1 κινητό τηλέφωνο, 1 ηλεκτρονική συσκευή, 2 ηλεκτρικά εργαλεία, τρόφιμα και ποτά.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι, τις δύο μπαταρίες οχημάτων τις διέθεσαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, στον 54χρονο, ενώ μία φιάλη αλκοολούχου ποτού την διέθεσαν στον 28χρονο.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δύο δραστών, ηλικίας 18 και 19 ετών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 διαρρηκτικά εργαλεία και μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Επιπλέον, στην επιχείρηση του 54χρονου και την κατοχή του 28χρονου εντοπίσθηκαν οι δύο μπαταρίες οχημάτων και η φιάλη αλκοολούχου ποτού αντίστοιχα, τα οποία επίσης κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Διδυμοτείχου.