Μια εκτενής αναφορά στις δημοφιλείς παραλίες του δήμου Παγγαίου και ένας κολακευτικός παραλληλισμός από ιστοσελίδα η οποία έχει ως θέμα τις διακοπές στην Ελλάδα, «ανεβάζει» την περιοχή και φέρνει το καλοκαίρι ακόμα πιο κοντά.

Μία μοναδική παραλία που δεν ανήκει σε νησί και θυμίζει κάτι εξωτικό βρίσκεται στην Καβάλα…». Αυτό τουλάχιστον αναφέρει για τους Αμμολόφους η ιστοσελίδα mygreekholiday.gr η οποία ασχολείται με τις διακοπές στην Ελλάδα. Στο αφιέρωμα για τις πανέμορφες παραλίες του δήμου Παγγαίου, γίνονται στην αρχή οι… συστάσεις για τους Αμμολόφους «με τα κρυστάλλινα νερά τους, οι οποίοι βρίσκονται 14 χλμ. από την Καβάλα και 2 χλμ. από τη περιοχή της Νέα Περάμου. Έχει μήκος 3 χλμ. και συνδυάζει ψιλή άμμο με κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά. Αυτό έχει ως συνέπεια να δημιουργεί στον επισκέπτη τη ψευδαίσθηση πως βρίσκεται σε κάποια εξωτική παραλία…».

Επίσης, τονίζεται ότι το φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής των Αμμόλοφων, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πολλές απόψεις (οικολογική, ιστορική-αρχαιολογική, γεωλογική-εδαφολογική, τουριστική, κλπ) και διακρίνεται για την ιδιαίτερη γραφικότητα, τη μοναδικότητα και το αναλλοίωτο του διαμορφωμένου τοπίου, ενώ υπογραμμίζεται ότι «η συγκεκριμένη ακτογραμμή μπορεί να μην συγκαταλέγεται μεταξύ των πολυδιαφημισμένων της χώρας, καθώς δεν βρίσκεται σε κάποιον από τους δημοφιλείς προορισμούς των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων ή του Ιονίου, αλλά κερδίζει τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά και κάθε χρόνο, όταν το καλοκαίρι βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή του, όταν κάθε εικόνα του μυαλού «γεμίζει» με θάλασσα και ήλιο, με ατελείωτες αμμουδιές και χαλάρωση, με παιχνίδι και καλή παρέα, τότε η επιλογή δεκάδων εκατοντάδων τουριστών, επισκεπτών, αλλά και μόνιμων κατοίκων είναι οι Αμμόλοφοι».

«Από τα ομορφότερα μέρη για κολύμπι, στην αρχή ακόμα των Αμμόλοφων και αφού διασχίσεις έναν χωματόδρομο ενός χιλιομέτρου είναι η χερσόνησος του Βρασίδα στη Νέα Πέραμο. Εκεί μπορεί να απολαύσει κανείς το μπάνιο του, στη σκιά του βυζαντινού κάστρου της αρχαίας Οισύμης… Απολαύστε τη στιγμή μέσα από πληθώρα θαλάσσιων σπορ και σύγχρονων beach bars, που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν απ’ αυτά της Χαλκιδικής ή των κοσμοπολίτικων νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου», αναφέρει το αφιέρωμα, με τους συντάκτες του να περιμένουν «με ανυπομονησία για να την επισκεφτούμε…».

Φυσικά όλα αυτά είναι γνωστά και δεδομένα για τους κατοίκους του Νομού Καβάλας και του δήμου Παγγαίου, όμως οι όλο και συχνότερες αναφορές στις παραλίες της περιοχής από μεγάλες ιστοσελίδες του Τουρισμού, πέραν του ότι φέρνουν το καλοκαίρι και τους… τουρίστες πιο κοντά, δίνουν ακόμα μεγαλύτερη προστιθέμενη αντικειμενική αξία στο τοπικό τουριστικό προϊόν και διαφημίζουν μια παράκτια ζώνη εγνωσμένης και πλέον, κοσμοπολίτικης -με την εμπορική έννοια- αξίας.

kavalapost