Γράφει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Τα λέμε εδώ και καιρό αλλά ποιος ακούει. Μετά και την δήλωση των Αμερικάνων ότι το αεροπλανοφόρο δεν βρίσκεται στην Μεσόγειο για να προστατεύσει την εξόρυξη και έρευνα στην Κύπρο από την Exxon αλλά βρίσκεται εκεί σε προγραμματισμένο ταξίδι θολώνει περισσότερο την εικόνα που έχουν οι Έλληνες πολίτες ως προς την εφαρμοζόμενη εξωτερική πολιτική της Ελλάδος η οποία ακόμη και την ώρα που βρίσκεται στα πρόθυρα του πολέμου με την Τουρκία, με διαρροές κάνει μικροπολιτική σε μία προσπάθεια να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Με δεδομένο πλέον ότι η Ε.Ε. γύρισε την πλάτη στην Χώρα μας και όχι μόνο μας γύρισε την πλάτη αλλά κανένας δεν είναι σίγουρος αν η Τουρκία έχει αυτήν την επιθετική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα τις ευλογίες ή ακόμη και μυστικές συμφωνίες με την Γερμανία.

Η Γαλλία έξω από τα ευχολόγια μετά την τελευταία πολύ καλή συμφωνία αγοράς πολεμικού υλικού που έκανε ο Ερντογάν, αν δεν είναι υπέρ της Τουρκίας κρατά ουδέτερη θέση.

Η Ρωσία ποτέ δεν βοήθησε την χώρα μας ουσιαστικά ούτε και τώρα θα το κάνει.

Βλέπετε η Χώρα μας σέβεται το γεγονός ότι είναι στο ΝΑΤΟ και δεν κάνει «διπλά» παιγνίδια όπως κάνει ο Ερντογάν με το ΝΑΤΟ και την Ρωσία.  Άρα η Ρωσία είναι απέναντι μας και μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, εννοείται ότι η Ρωσία στην προσπάθεια της να την πάρει στο αμυντικό μπλοκ της Ανατολικής Ευρώπης θα της κάνει όλα τα χατίρια. Ήδη οι Κούρδοι «έμειναν» από ρωσικά αντιαρματικά όπλα και η Τουρκία νικήτρια πλέον, όπως λένε τα πρακτορία ειδήσεων,  μπαίνει στο Αφρίν.

Άρα ξεκαθαρίζει το τοπίο και κλείνει το μέτωπο του Αφρίν και θα έχει όλο τον χρόνο η Τουρκία να ασχοληθεί με την Ελλάδα.

Και πάμε πλέον στην άλλη υπερδύναμη την Αμερική η οποία σύμφωνα με τα «παπαγαλάκια» της κυβέρνησης έστειλε τον 6ο στόλο στην Μεσόγειο για να προστατεύσει τις γεωτρήσεις της Αμερικανικής Exxon.

Παραμύθι. Η Αμερική για να μην χάσει την Τουρκία από το ΝΑΤΟ θα κάνει όλα της τα χατίρια ακόμη και να σβήσει την Ελλάδα από τον χάρτη.

Τελικά Ελλάδα και Κύπρος είμαστε μόνοι σαν την καλαμιά στον κάμπο;

ΟΧΙ

Ακούγεται ουτοπικό αλλά έχουμε κάτι που δεν έχουν όλοι αυτοί οι ισχυροί. Έχουμε τους Έλληνες.

Έχουμε όμως Ελληνική κυβέρνηση;

Σαφώς και δεν έχουμε Ελληνική Κυβέρνηση για να ενώσει τον Ελληνισμό και να τον  αντιτάξει απέναντι σε αυτές τις μηχανές που δημιουργούν με την χρήση όπλων χρήμα και ευημερία στους λαούς τους.