CONSEPTS SECIOURITY Μια εταιρεία της Ξάνθης που ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών

Η ασφάλεια προσωπικού, περιουσιών, ακινήτων και εκδηλώσεων στην Ξάνθη, είναι συνυφασμένη με την εταιρεία CONSEPTS SECIOURITY του Κώστα Καφετζή όπου με έδρα την Ξάνθη και με τις συνεργασίες που έχει αναπτύξει την τελευταία 15ετία που δραστηριοποιείται στον χώρο,  δίνει το παρών σχεδόν  σε όλη την Βόρειο Ελλάδα.

Ο ίδιος δηλώνει ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα των προσπαθειών του αλλά δεν εφησυχάζετε. Επενδύει στον τεχνολογικό εξοπλισμό και την εκπαίδευση του προσωπικού καθημερινά αδιάκοπα και αδιάλειπτα. Ο Κώστας Καφετζής ή ο κύριος  CONSEPTS SECIOURITY,  σε μία συνέντευξη – συζήτηση με τον Αλέξανδρο Παυλικιάνο συνεργάτη της XanthiTimes.gr και το περιοδικό Αγορά … ζω Ξάνθη μιλάει για όλα.

 Τον ρωτήσαμε να μας πει τι ήταν αυτό που ώθησε τον Κώστα Καφετζή να ασχοληθεί με ένα εξειδικευμένο και πολλές φορές επικίνδυνο επάγγελμα.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΦΕΤΖΗΣ: Πρώτα απ’ όλα καλώς ήλθες και ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνεις να πούμε δύο κουβέντες για τις προσπάθειες μας. Υπήρχαν και υπάρχουν πολλά κενά στο θέμα της ασφάλειας στην περιοχή μας και εμείς με την σειρά μας προσπαθούμε αυτά τα κενά να τα καλύψουμε. Υπάρχουν πολλές κλοπές και μία γενικότερη αταξία. Η αύξηση της εγκληματικότητας τον τελευταίο καιρό είναι απερίγραπτη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ: Πιστεύεις ότι η κρίση επιδείνωσε τα πράγματα;

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΦΕΤΖΗΣ: Σίγουρα ναι. Η κρίση επιδείνωσε το πρόβλημα και δίνει χώρο να λειτουργήσουμε και εμείς. Οι κλοπές και οι διαρρήξεις έχουν καταντήσει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Υπάρχουν ομάδες πληθυσμού στην περιοχή μας οι οποίες ήταν επιρρεπείς στην παρανομία αλλά τώρα με την κρίση αυτό γιγαντώθηκε.

Ο Κώστας Καφετζής, χωρίς να επιθυμεί να προσδιορίσει, αναφέρει ότι και οι περικοπές των επιδομάτων έπαιξαν των ρόλο τους στις ειδικές ομάδες πληθυσμού οι οποίες μέχρι σήμερα «βολευόταν» και είχαν την γνωστή ήπια εγκληματικότητα. Τον τελευταίο καιρό όμως που υλοποιήθηκαν οι περικοπές στα επιδόματα και τις κοινωνικές παροχές, το πράγμα έχει ξεφύγει και συνεχίζει λέγοντας: «Είναι η εύκολη λύση, η ανάγκη και κάποιοι έμαθαν να ζούνε με αυτόν τον τρόπο όμως, με την κρίση τα πράγματα έχουν οξυνθεί».

Α.Π. Πόσο καλό ή κακό είναι αυτό για την δουλειά σας;

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΦΕΤΖΗΣ: Δεν θα έλεγα ότι είναι καλό και δεν βοηθάει ιδιαίτερα στην δουλειά μας και ο λόγος είναι ότι τα περιστατικά είναι πολύ αυξημένα με αποτέλεσμα να είμαστε σε εγρήγορση 24 ώρες το 24ωρο για 365 μέρες το χρόνο.

Εξειδικεύοντας την κουβέντα του ο Κώστα Καφετζής αναφέρει ότι αυτός ο φόρτος εργασίας σε όλες τις εταιρίες που ασχολούνται με την παροχή υπηρεσίας φύλαξης, δεν είναι ιδιαίτερα επιθυμητός. Είναι τόσα πολλά τα κρούσματα που μπορεί κάποια εταιρεία φύλαξης, λόγω του φόρτου εργασίας, να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί πλήρως. «Μέχρι στιγμής αυτό δεν παρατηρήθηκε στην δική μας εταιρεία γιατί προετοιμαζόμαστε πάντοτε επενδύοντας χρήμα και χρόνο».

Α.Π. Πώς αντιμετωπίζεται τα αυξημένα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων;

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΦΕΤΖΗΣ: Είναι μονόδρομος. Η δική μας η εταιρεία επεκτείνετε, οργανώνεται και επενδύει. Ποιο συγκεκριμένα προμηθευόμαστε τα καλλίτερα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, εκπαιδεύουμε το προσωπικό μας σε όλους τους τομείς, όπως ασφάλεια, αυτοπροστασία, χειρισμό του εξειδικευμένου μας υλικού, στην διαχείριση κρίσης, και τα κέντρα λήψης των σημάτων είναι σε 24ωρη βάση. Το κέντρο μας συντονίζει όλα τα περιπολικά που έχουμε έξω, τις φυλάξεις, απειλές κατά της ζωής του πελάτη μας, κάνουμε έντονη την παρουσία μας σε περιοχές που μένουν οι πελάτες μας και είναι κάπως απόμακρες. Όπως αντιλαμβάνεσθε όλος αυτός ο όγκος παροχής υπηρεσιών θέλει οργάνωση και επένδυση.  Κυρίως όμως επενδύουμε στην ηλεκτρονική παρακολούθηση.

Α.Π. Πόσα χρόνια ασχολείσαι με την ασφάλεια προσωπικού και περιουσιών;

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΦΕΤΖΗΣ: Σαν επιχείρηση βρισκόμαστε στον χώρο περίπου δεκαπέντε χρόνια αλλά ως εργαζόμενος και γνώστης του αντικειμένου πάνω από 25 χρόνια.

Α.Π. Με βάση την πολύχρονη πείρα σου στον χώρο. Ποιες υπηρεσίες παρέχεται;

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΦΕΤΖΗΣ: Σήμερα πλέον μπορώ να πω ότι ασχολούμαστε με όλο το φάσμα των υπηρεσιών ασφαλείας. Ξεκινώντας από την ηλεκτρονική παρακολούθηση. Στηρίζοντας τον πελάτη μας με ένα ηλεκτρονικό σύστημα καμερών, δεν κάνουμε απλά μία πώληση ενός ηλεκτρονικού συστήματος ασφαλείας. Πουλάμε το προϊόν το οποίο εγκαθιστάτε από ειδικευμένους τεχνικούς όπου εκτιμώ ότι το 50% της επιτυχίας ασφαλείας του πελάτη, είναι η σωστή τοποθέτηση το άλλο 50% είναι η μετέπειτα παρακολούθηση από το δικό μας κέντρο λήψης σημάτων, όπου το δικό μας εκπαιδευμένο προσωπικό, μπορεί και ξέρει να «διαβάσει» την όποια ένδειξη και την άμεση παρέμβαση μας. Αυτό όλο είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του συστήματος συναγερμού όπου εφ όσον υπάρχει πρόβλημα  άμεσης επέμβασης, γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες από το κέντρο μας 24 ώρες το 24ωρο. Αυτό όλο είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του συστήματος συναγερμού ή του κλειστού κυκλώματος που προμηθεύουμε στην αγορά, τοποθετούμε τεχνικά και ελέγχουμε σε 24ωρη βάση. Θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μας. Ένα άλλο κομμάτι της δουλειάς μας είναι η στατική φύλαξη με εκπαιδευμένους ανθρώπους μας που στέλνουμε σε εργοστάσια εμπορικά κέντρα  σε γήπεδα, μάρκετ σε εκδηλώσεις ή όπου συζητηθεί.

Α.Π. Να μείνουμε λίγο εδώ. Φέτος κατά την διάρκεια των Θρακικών Λαογραφικών Εκδηλώσεων (καρναβάλια),  παρακολούθησα με ικανοποίηση την πολύ σοβαρή παρουσία του προσωπικού της εταιρείας σου σχετικά πάντοτε με την ασφάλεια των εκδηλώσεων,  με αποτέλεσμα να μην καταγράψω εγώ ως δημοσιογράφος επεισόδια ή παράπονα πολιτών αλλά και γκρίνια από τους υπεύθυνους του δήμου,  όπως για παράδειγμα πολλά χρόνια πριν και μάλιστα έχω φωτογραφικό ντοκουμέντο,  όπου μεθυσμένοι νεαροί κατά την διάρκεια της παρέλασης στην κεντρική πλατεία ήταν ανεβασμένοι στα ηχεία, σε κολώνες, προκαλώντας γενικά τον κόσμο και δίνοντας μία άσχημα εικόνα της όλης εκδήλωσης. Είσθε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα;

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΦΕΤΖΗΣ: Ειδικά για φέτος είμαι πολύ ικανοποιημένος λόγω της μεγάλης κοσμοσυρροής που είχαμε στο καρναβάλι της Ξάνθης. Σαφώς και θα υπήρξαν μικροεντάσεις και ίσως κάποιες παραλήψεις και είναι λογικό όταν έχεις να κάνεις με τόσες χιλιάδες κόσμο σε μία  από τις μεγαλύτερες  γιορτές  της Ξάνθης και όλης της Χώρας.  Είμαστε υπερήφανοι πρώτα απ’ όλα σαν Ξανθιώτες για τον δήμο μας που κατάφερε τόσα χρόνια να κρατήσει ψηλά τον θεσμό. Όμως, πρέπει να πω ότι παρόλο τον πολύ κόσμο, ήταν η πρώτη χρονιά που δεν είχαμε προβλήματα. Σχεδιάσαμε όσο είναι ανθρωπίνως δυνατόν καλλίτερα την προστασία του θεσμού και των εκδηλώσεων. Εμείς,  σαν εταιρεία,  δεν ακούσαμε αρνητικά σχόλια από τον κόσμο, τους επισκέπτες και φυσικά τους υπεύθυνους του καρναβαλιού. Φέτος πήγε πάρα πολύ καλά. Το προσωπικό μας, μετά από τόσα χρόνια που αναλαμβάνουμε την διοργάνωση, είναι η Τρίτη ή τέταρτη χρονιά νομίζω και οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους είναι οι ίδιοι, έχουν αποκτήσει μία τεράστια εμπειρία στην διαχείριση τόσο μεγάλων εκδηλώσεων. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι απασχολήθηκαν πάνω από 100 άτομα. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός εργαζομένων που συντονίστηκε άριστα. Δεν ήταν όλοι άμεσα συνδεδεμένοι με την δική μας επιχείρηση. Αναγκαστήκαμε να δανειστούμε από συναδέλφους άλλων πόλεων και είναι προς τιμήν τους που μας έστειλαν τους καλλίτερους και τους ευχαριστώ πολύ.

Α.Π. Ποια η σχέση σας με την Αστυνομία;

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΦΕΤΖΗΣ: Η σχέση μας με την αστυνομία είναι άριστη γιατί μας στηρίζει και την «στηρίζουμε» όπου απαιτείτε και σε αυτήν την αληλοστήριξη παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η εκπαίδευση του δικού μας προσωπικού,  η αντίληψη του και ο χαρακτήρας του. Ένας συνεργάτης μας πρέπει να μπορεί να μετρήσει σε κλάσματα του δευτερολέπτου την κρισιμότητα του συμβάντος και από εκεί και πέρα θα κρίνει τι πρέπει να κάνει. Προηγείται η ενημέρωση του πελάτη μας και η διαπίστωση ότι είναι καλά στην υγεία του σε περίπτωση πάντοτε προσωπικής απειλής.  Έχουμε την δυνατότητα, την ώρα του συμβάντος ακόμη και από την χροιά της φωνής του να αντιληφθούμε αν πραγματικά είναι καλά και  δεν κινδυνεύει.  Μέσω μιας διαδικασίας κωδικοποιημένης συζήτησης, είμαστε σε θέση να καταλάβουμε αν κινδυνεύει και αυτό είναι απόρροια της πείρας μας αλλά και της καθημερινής εκπαίδευσης μας. Ενημερώνουμε άμεσα την αστυνομία και την δική μας άμεση επέμβαση. Αυτό σε ότι αφορά την προστασία της ζωής του πελάτη μας. Σε περίπτωση κλοπής ενημερώνουμε τον πελάτη μας διερευνώντας αν γνωρίζει ότι υπέστη κλοπή ή διάρρηξη. Από εκεί και πέρα μετά από συνεννόηση με τον πελάτη μας ενημερώνουμε, την αστυνομία για τα περεταίρω. Πρέπει να τονίσω ότι η συνεργασία μας με την αστυνομία της Ξάνθης είναι άψογη και πραγματικά πίστεψε με,  δουλεύει η αστυνομία της Ξάνθης. Ειδικά η μάδα ΔΙΑΣ είναι στην κυριολεξία άμεση. Όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι στον χώρο πρέπει να πω ότι η ομάδα ΔΙΑΣ ήταν και είναι αμεσότατη. Παρόλα αυτά δεν προλαβαίνουν. Είναι τόσα πολλά τα κρούσματα που πραγματικά παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες, δεν προλαβαίνουν. Εμείς για αυτόν τον λόγο, μόνο σε σοβαρό περιστατικό θα τους ενημερώσουμε και θα έρθουν άμεσα. Δηλαδή αν φτάσουμε στον χώρο και ο διαρρήκτης είναι ακόμη μέσα στον χώρο τότε δεν μπορούμε να επέμβουμε βάση τους νόμου και μόνο αν κινδυνέψει άμεσα ο πελάτης μας ή το προσωπικό μας και αυτό με δική μας ευθύνη. Κατόπιν αυτών, ενημερώνουμε την Αστυνομική Αρχή που είναι η πλέον αρμόδια για να επέμβει.

Αυτή ήταν μία πρώτη συζήτηση με τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΦΕΤΖΗ υπεύθυνο της εταιρείας ασφαλείας CONSEPTS SECIOURITY. Του ευχόμαστε να είναι γερός και να βάζει ένα λιθαράκι αυτός και η εταιρεία του στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.