Πολλά Τουρκικά σήριαλ στην Ελληνική τηλεόραση

Γράφει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Ειλικρινά δεν ξέρω αν είναι ένα θέμα ανάδειξης ή αναφοράς τα πολλά Τουρκικά σήριαλ που παίζονται στην Ελληνική Τηλεόραση, όμως, στην λογική ότι ο Έβρος έμπρακτα μποϋκοτάρει με την μη μετακίνηση των πολιτών για αναψυχή στην Αδριανούπολη, όπου έχει στην κυριολεξία «νεκρώσει» σε σημείο όπως διαβάζουμε, ο δήμαρχος σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης να εκφράζει την ανησυχία του, σε ήπιους τόνους βέβαια γιατί δεν τολμά να πάει κόντρα στο καθεστώς Ερντογάν.   Πολύ σωστά κάνει ο Έβρος που ανθίσταται στο θέμα της αιχμαλώτισης των δύο Στρατιωτικών, αλλά αυτό με τα Τουρκικά σήριαλ στην Ελληνική τηλεόραση θυμίζει Τουρκολαγνεία σε σημείο που θα μπορούσε ίσως κάποιος να χαρακτηρίσει ακόμη και ανωμαλία, στην λογική του «πονάω αλλά μ’ αρέσει».

Δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να διασύρει, προσβάλλει και πολεμά την Χώρα μας και οι πολίτες της να «απολαμβάνουν», «επιβάλλονται»; Τα Τουρκικά σήριαλ.

Και σίγουρα αυτό δεν έχει να κάνει με τον ιδιώτη επιχειρηματία ο οποίος βρήκε ένα φτηνό προϊόν και το προβάλλει. Μάλιστα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών,  επιδοτεί κιόλας τα κανάλια που δείχνουν τα σήριαλ και το ερώτημα είναι ο κόσμος, οι θεατές αυτών των Τουρκικών παραγωγών από μία Χώρα η οποία πολεμά την Χώρα μας σε όλους τους τομείς, πολιτισμό, τουρισμό,  και τώρα τελευταία την Εθνική μας υπόσταση…

Σίγουρα η επιθυμία των πολιτών είναι ένα λεπτό ζήτημα και κυρίως προσωπικό, όμως λίγη υπερηφάνεια απέναντι σε μία χώρα που προσπαθεί να μας εκμηδενίσει και γιατί όχι εμπάργκο στις αηδίες που σερβίρει μέσα στο σπίτι μας.

Θα πρέπει να έχουν υπ’ όψη τους οι Έλληνες τηλεθεατές ότι αυτά που βλέπουν στην τηλεόραση δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Λίγα χιλιόμετρα από την παραλία προς το εσωτερικό της Τουρκίας επικρατεί η βαρβαρότητα, ο αυταρχισμός, η ενδοοικογενειακή βία και πολλές φορές ο τοπικός άρχοντας – κοινοτάρχης και ο τοπικός θρησκευτικός ηγέτης έχει «δικαίωμα ζωής και θανάτου» στους αδύναμους, παιδιά και γυναίκες και τα δικαστήρια λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψη τις προτάσεις των τοπικών παραγόντων και τις «κεφαλές» των χωριών.

Άρα όλα αυτά τα παραμύθια που διαδραματίζονται στις οθόνες και μέσα στα «σπίτια» μας, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα της Τουρκίας. Στο εσωτερικό της Τουρκίας επικρατεί ο αυταρχισμός και το δίκαιο του ισχυρότερου, αν μάλιστα τα έχει καλά με το περιβάλλον Ερντογάν τότε είναι που ο λαός υποφέρει στην κυριολεξία εξαιρουμένων βέβαια των πάλαι ποτέ Ελληνικών παραλιακών περιοχών όπου εκεί δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά επιφανείς Τούρκοι. Και αν θέλετε εδώ είναι το παράδοξο.

Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν αποδείξει στην πορεία ότι είναι κυρίως ανθέλληνες.

Το ίδιο και οι πολίτες αυτής της Χώρας;

Εμπάργκο λοιπόν και στα Τουρκικά σήριαλ. «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο».