«Πληγώθηκε» από τον παράγοντα που τον πήγε… τρένο

Ο «εκτροχιασμός» στην Τρίπολη για τον ΠΑΟΚ, ίσως παίξει τον πλέον καθοριστικό ρόλο στο ταμείο της σεζόν για το πρωτάθλημα, δεδομένου και του κινδύνου που διατρέχει για τιμωρία από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, λόγω των γεγονότων στην Τούμπα με τον Όσκαρ Γκαρθία.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά έχασε χθες στην Αρκαδία με 3-2 από τον πάντα μαχητικό και με όλους τους αντιπάλους Αστέρα, για να μπει τέλος σε ένα σερί 16 επίσημων αγώνων μόνο με νίκες. Αυτό που σε μεγάλο βαθμό πλήρωσε η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, ήταν πως εμφανίστηκε αδύναμη στον τομέα χάρη στον οποίο έφτασε να διεκδικεί και τους δύο εγχώριους τίτλους: την αμυντική του λειτουργία.

Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε για πρώτη φορά τρία γκολ μέσα στη σεζόν, κάτι που μαρτυρά ότι πολλοί από τους παίκτες-κλειδιά δεν ήταν στην καλή τους ημέρα. Βεβαίως, αυτό οφείλεται και στον αντίπαλο, που κατάφερε και «χτύπησε» στις αδυναμίες που έβγαλαν οι «ασπρόμαυροι» ίσως για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο ΠΑΟΚ απομακρύνεται και από ένα ιστορικό ρεκόρ που κυνηγούσε και αφορά την καλύτερη άμυνα όλων των εποχών στο ελληνικό πρωτάθλημα, που κρατάει από το 1973, με τα μόλις 13 γκολ που είχε δεχθεί ο Ολυμπιακός.

Ο μέσος όρος των Πειραιωτών τότε ήταν 0,38 γκολ παθητικό. Οι Θεσσαλονικείς μέχρι χθες ήταν στο 0,33 γκολ παθητικό ανά παιχνίδι, αλλά πλέον αυτό το ποσοστό ανέβηκε στο 0,48. Έτσι, η ομάδα του Λουτσέσκου από χθες έχει 11 τέρματα στην εστία της, ενώ από κοντά είναι και η ΑΕΚ με 12, έξι ημέρες πριν το άκρως καθοριστικό μεταξύ τους παιχνίδι.