Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Το ένα μετά το άλλο ανοίγουν τα Εθνικά θέματα και η μία διπλωματική ήτα διαδέχεται την άλλη και είναι ίσως η πρώτη φορά που στην Ελλάδα δεν υπάρχει η στοιχειώδης Εθνική Γραμμή στην αντιμετώπιση όλων των θεμάτων που είναι ανοιχτά και είναι ορατή η έλλειψη πλέον των συμμάχων της. Ο ένας μετά τον άλλων οι σύμμαχοι αλώννται η προσεταιρίζονται με την Τουρκία η οποία με μπροστάρη την δύναμη των όπλων θεωρείτε καλλίτερος συνομιλητής από την Ελλάδα που δεν έχει στόχους, στο μοίρασμα των υδρογονανθράκων στο Αιγαίο.

Και μόνο αυτή η αιτία έπρεπε να συσπειρώσει τα κόμματα του πολιτικού τόξου και να χαράξουν ενιαία Εθνική Γραμμή. Πρέπει η Κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι τα Εθνικά θέματα δεν είναι κυβερνητική πολιτική.

Από πού να ξεκινήσει η απαρίθμηση και που να σταματήσει στα απλωμένα, ανοιχτά Εθνικά θέματα της Ελλάδος, τα οποία είναι ανοιχτά και περιμένουν την λύση τους. Δυστυχώς αυτή η λύση δίνεται είτε με την διπλωματία είτε με τον πόλεμο. Μέχρι στιγμής η διπλωματία που ασκεί η κυβέρνηση δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ξεκινώντας από τον Βορά όπως την Αλβανία, η χώρα αυτή με σύμμαχο τον Ερντογάν,  επιθυμεί να φτάσει τα σύνορα της σε βάρος της Ελλάδος μέχρι την Θεσπρωτία. Να πάμε στα Σκόπια που με σύμμαχο τον Ερντογάν, θέλουν να σφετερισθούν το όνομα Μακεδονία και φυσικά στο μεγάλο αγκάθι που ακούει στο όνομα Τουρκία, Κύπρος, Αιγαίο Θράκη.

Είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι ενώ όλα τα θέματα είναι ανοιχτά η κυβέρνηση στην κυριολεξία περί άλλων τυρβάζει.

Κινείτε στην λογική της ήπιας διπλωματίας σε θέματα που άπτονται της ασφάλειας της Χώρας.

Το περιστατικό με τους δύο Έλληνες Στρατιωτικούς αποδεικνύει την γύμνια της Χώρας μας στην αντιμετώπιση ενός απρόβλεπτου δικτάτωρα στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Η έλλειψη Εθνικής Γραμμής είναι καθαρά ευθύνη της Κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας για την έλλειψη αυτής της Εθνικής Γραμμής φέρει ακεραία την Ευθύνη .