Παρασκευή 2 Μαρτίου2018  [21.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Meetup στο Μουσείο

Η συγγραφική κοινότητα Ξάνθης σας προσκαλεί σε ξεχωριστές βραδιές βιβλίου και γραφής …

Οργάνωση: Φιλαναγνωσία – Βασιλική Στρώλη. Τηλ. 25410 67540

Meetup- «What makes you angry? Just write». «Θυμός», Μια λέξη, πολλά συναισθήματα, σου ζητούν να εκφραστείς και να οδηγήσεις τον εαυτό σου σε ένα ταξίδι λέξεων. Ένα ποίημα δίχως μέτρο και δίχως περιορισμούς σε στίχους αναμένει να του δώσεις πνοή.

 

 

Σάββατο 3 Μαρτίου2018    [10.00  – 12.00 – 13.000 ]  

Ιστορικοί περίπατοι  / Γνωριμία με τη νεότερη ιστορία της πόλης

Στη διάρκεια των περιπάτων, αναπτύσσεται ένας διάλογος για την ιστορία, τις ιδιαίτερες τεχνικές, την εξέλιξη και την παρουσία κάθε μορφής τέχνης στο ανθρώπινο περιβάλλον.  Τα κτήρια αφηγούνται την ιστορίας τους, το λιθόστρωτο μας οδηγεί μέσα στο χρόνο κι ο επισκέπτης ζει μια παράσταση μέσα σ’ ένα αληθινό σκηνικό. Αρχή περιπάτου στη γέφυρα ποταμού Κόσυνθου. Ο περίπατος καταλήγει στο Λαογραφικό και ιστορικό μουσείο Ξάνθης.

 

 

Κυριακή 4 Μαρτίου και ώρα 8.30  στο  Σπίτι Πολιτισμού  ΦΕΞ

«Νότιο τόξο»  Συναυλία  παραδοσιακή  μουσικής

Μια εξαιρετική συναυλία , μια μουσική περιδιάβαση σε μια «ταραχώδη» μουσικά και σεισμικά ζώνη, με γνώμονα την Ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Η Κατερίνα Παπαδοπούλου στο τραγούδι, ο Στέφανος Δορμπαράκης στο κανονάκι, ο Κυριάκος Ταπάκης στο ούτι και ο Γιώργος Κοντογιάννης στη Λύρα Κρήτης- Αιγαίου,   σ’ ένα πρόγραμμα ιδιαίτερης ποιότητας με τραγούδια από τις κατά τόπους μουσικές παραδόσεις του Ελληνισμού.

Η ποιότητα στον ήχο, η τεχνική και καλλιτεχνική αρτιότητα και οι ευφάνταστες προσαρμογές μαζί με τις κλασσικές φόρμες, συνθέτουν ένα πρόγραμμα  υψηλής αισθητικής.

Πληροφορίες κρατήσεις στο τηλ. 25410 25421

Είσοδος   10€  –   7€ τα μέλη και τα παιδιά  –   οικονομική ενίσχυση του Μουσείου

 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 και ώρα 20:00 στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Με αφορμή την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ξάνθης και η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης σας καλούν στην προβολή μιας Γαλλικής κομεντί σκηνοθεσίας Φρανσουά Οζόν με τους Κατρίν Ντενέβ, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Φαμπρίς Λουκινί, Καρίν Βιάρ. Πρόκειται για μια σατιρική/ειρωνική κωμωδία, για την καθυστερημένη χειραφέτηση μιας υπάκουης ήσυχης νοικοκυράς που αποδεικνύεται ικανότατη και μαχητικότατη γυναίκα.  Η Είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

 

Το πρόγραμμα της ΦΕΞ υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των:  • ΣΕΚΕ ΑΕ • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΤΜΕΖΑ  • Σχολή χορού  ΜΑΡΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥ •  Ταβέρνα «ΤΟ ΔΡΟΜΑΚΙ»  •  ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ  •  BOUTIQUE HOTEL 1905 •  MEZEBAR  Bar & Gril  •  ΣΚΑΡΠΕΛΟ συντήρηση έργων τέχνης   •  βιβλιοπωλείο «ΠΥΡΓΕΛΗ» •  ΑΒΑΞ ΑΕ  Βιοαέριο Ξάνθης • 

 

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης / πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης   

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ    Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη  Τηλ.: 25410 25421 – 6937120986

fexanthis@gmail.com fexorg@otenet.gr   www.fex.org.gr  https://www.facebook.com/FEXANTHI