ΛΑΜΙΑ: Mεταξύ ζωής και θανάτου μεταφέρθηκε χθες το βράδυ στο Νοσοκομείο Λαμίας, 68χρονος συμπολίτης μας, με κρίση αναπνευστικού.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος πάσχει από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και τα τελευταία δέκα χρόνια, ζει, χάρη στη μηχανική υποστήριξη και την παροχή οξυγόνου, που βέβαια λειτουργεί με ρεύμα.

Ρεπορτάζ: Λίλιαν Χαχοπούλου-Πάνος Κατσώνης

Χθες το πρωί συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης. Να σημειωθεί ότι τόσο η ΔΕΗ όσο και το συνεργείο ήταν ενήμεροι -σύμφωνα με την Κωνσταντίνα που περιγράφει τα γεγονότα στο Lamianow- με έγγραφα του Νοσοκομείου για την πάθηση του και γνώριζαν πως η διακοπή του ρεύματος θα είχε προφανώς συνέπειες στην υγεία του.

Video-https://youtu.be/Sv6D4sMfQa0

Το κακό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι το ζευγάρι που κατοικεί σε ένα δωμάτιο Νότια της Λαμίας δεν μπορεί να τύχει προστασίας από τη ΔΕΗ. Και αυτό γιατί λόγω έλλειψης χρημάτων, αναγκάστηκαν να ενοικιάσουν έναν χώρο σε παλιά αποθήκη ξυλείας, τον οποίο μετέτρεψαν σε ένα υποτυπώδες δωμάτιο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η παροχή ρεύματος χρεώνεται σε επαγγελματικό χώρο με αποτέλεσμα να μην έχουν ενταχθεί σε κοινωνικό τιμολόγιο.

Η Κωνσταντίνα και ο Νίκος προσπαθούν να διαβιώσουν με 626 ευρώ το δίμηνο, ήτοι 313 ευρώ το μήνα. Με τα χρήματα αυτά θα πρέπει να καλύψουν φάρμακα, ενοίκιο, ρεύμα, νερό, φαγητό. Μέχρι πριν δύο, χρόνια η Κωνσταντίνα έπαιρνε επίσης ένα επίδομα λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, το οποίο όμως της έκοψαν.

Κάπως έτσι, η οφειλή τους στη ΔΕΗ έφτασε τις 7.500 χιλιάδεςποσό δυσθεώρητο για το ζευγάρι, που από χθες βρίσκεται στο νοσοκομείο Λαμίας, αγωνιώντας για τη συνέχεια.

Σήμερα το πρωί υπήρξε μία επικοινωνία με την ΔΕΗ η οποία όμως ρητά ξεκαθάρισε στην κ. Κωνσταντίνα ότι θα πρέπει πρώτα να καταβληθεί μία προκαταβολή 150 ευρώ και μετά να ξεκινήσει η διαδικασία της ρύθμισης και της επανασύνδεσης της ηλεκτροδότησης.