Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες 

 Συνελήφθησαν χθες (22-2-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες, στον οικισμό Ελληνοχωρίου Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, τρεις (3) αλλοδαποί, ένας 24χρονος υπήκοος Συρίας, μία 25χρονη υπήκοος Πορτογαλίας και μία 34χρονη υπήκοος Γερμανίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβιβάζουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας, έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες, προκειμένου να τους προωθήσουν, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Συνελήφθησαν 2 υπήκοοι Ουκρανίας για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πλαστογραφία και διακεκριμένη περίπτωση κλοπής

 

Συνελήφθησαν χθες (242-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ουκρανίας, ηλικίας 35 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πλαστογραφία και διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες επιβαίνοντες σε  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με πινακίδες των αρχών της Ουκρανίας, μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε συνεργασία με αξιωματούχους του FRONTEX, προέκυψε ότι ο αριθμός πλαισίου του οχήματος είναι παραποιημένος, καθώς και ότι το όχημα είχε κλαπεί από τη Γερμανία.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.

  Συνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν χθες (25-2-2018), στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 21 και 18 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά είκοσι έναν  (21) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας, Ιράκ και Ιράν.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν τον 21χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης κινούμενος σε επαρχιακό οδό, έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, το οποίο προσέκρουσε σε πινακίδα, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ στη συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε άμεσα και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού πραγματοποίησαν σήματα στάσης στον 18χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Πλησίον του κόμβου Αρδανίου, το όχημα εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε μεταλλικό στηθαίο και κολώνα φωτισμού. Άμεσα οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν τον διακινητή και τους επιβαίνοντες στο όχημα, οι οποίοι εξήλθαν από αυτό και επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί. Όπως διαπιστώθηκε ο 18χρονος μετέφερε με το παραπάνω αυτοκίνητο, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν δύο από τους διακινούμενους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου ο ένας παρέμεινε για νοσηλεία, ενώ ο δεύτερος εξήλθε μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Κατασχέθηκαν 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Σουφλίου.

Εξιχνιάστηκαν 5 κλοπές πορτοφολιών στην Κομοτηνή

 Συνελήφθη 21χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

 Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, πέντε (5) κλοπές πορτοφολιών από πολίτες στην Κομοτηνή, που διαπράχθηκαν την 16, 17 και 24-2-2018.

Συνελήφθη προχθές (24-2-2018) το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης μια 21χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Αναλυτικότερα, προχθές το πρωί, στο χώρο διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς, η δράστιδα, εκμεταλλευόμενη το συνωστισμό, αφαίρεσε από δύο ημεδαπές, δύο (2) πορτοφόλια, τα οποία περιείχαν διάφορα προσωπικά έγγραφα και χρηματικά ποσά, πλην όμως η πράξη της έγινε αντιληπτή και στη συνέχεια συνελήφθη από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ..

Ακολούθως, από την έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας, προέκυψε ότι, την 16 και 17-2-2018, σε κατάστημα της πόλης και στη λαϊκή αγορά, η 21χρονη, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, αφαίρεσε από την κατοχή τριών γυναικών τα πορτοφόλια τους, που περιείχαν έγγραφα και χρήματα.

Στην κατοχή της δράστιδας βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 35 ευρώ, το οποίο και κατασχέθηκε.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

 

Συνελήφθη 30χρονος υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθη χθες (24-2-2018) το απόγευμα, σε παρέβρια περιοχή του Πέπλου Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 30χρονο, διότι τον εντόπισαν να επιβιβάζει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες και ακολούθως στην προσπάθεια του να τους μεταφέρει στην ενδοχώρα, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο εξετράπη της πορείας του και κατέπεσε σε τεχνητή τάφρο.

 Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν ελαφρά τρεις από τους διακινούμενους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Φερών για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.