Αναβλήθηκε η δίκη του πρώην  Διευθυντή εκπαίδευσης Σάββα Μελισσόπουλου για την γνωστή υπόθεση της καθυστερημένης εγγραφής των μουσουλμανοπαίδων του Εχίνου στο δημοτικό σχολείο. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα παιδιά περίπου 20 τον αριθμό δεν είχαν φοιτήσει στο νηπιαγωγείο.  Οι γονείς των παιδιών υπέβαλλαν καθυστερημένα την αίτηση κατ εξαίρεση εγγραφής και αυτός ήταν ο λόγος που ενεγράφησαν καθυστερημένα. Αν οι γονείς είχαν υποβάλλει νωρίτερα την κατ εξαίρεση αίτηση εγγραφής, θα γραφόταν τα παιδιά στο δημοτικό σχολείο νωρίτερα. Μη μπορώντας να γίνει κάτι διαφορετικό τα παιδιά με μικρή χρονική καθυστέρηση και μετά από συνεννοήσεις με το υπουργείο, γράφτηκαν στο δημοτικό σχολείο και αυτή την στιγμή διώκετε. Είναι βέβαιο ότι πρόκειται περί εσφαλμένης εκτίμησης και η δίωξη έφτασε στον Σάββα Μελισσόπουλο. Το θετικό των ενεργειών του τότε διευθυντή εκπαίδευσης είναι ότι μετά από αυτό το συμβάν αυξήθηκε ο αριθμός των μουσουλμανόπαιδων στα νηπιαγωγεία.

Στο πλευρό του Σάββα  Μελισσόπουλου είναι η εκπαιδευτική κοινότητα όπου συμπαραστέκετε με ανακοινώσεις καθώς και η κοινωνία της Ξάνθης γιατί σαν εκπαιδευτικός ασκούσε άριστα τα καθήκοντα του. Όσοι τον γνωρίζουν, αναγνωρίζουν ότι  ο εν λόγω εκπαιδευτικός, για οποιονδήποτε λόγο, θα εξέθετε την πολιτεία αλλά και τον εαυτό του.

Ευελπιστούμε ότι η αναίτια δίωξη του θα έχει θετική εξέλιξη, διότι άλλο να κατηγορείσαι γιατί καταστρατήγησες τον νόμο και άλλο να μπλέκεις στα καλά καθούμενα και αναίτια όταν μάλιστα κάνεις την δουλειά σου. Η δίκη του Σάββα Μελισσόπουλου θα γίνει στις 5 Μαΐου.