Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Η φράση του Φ. Καραλίδη απευθυνόμενο στον Χ. Μέτιο και τον Α. Πατακάκη «να σταματήσουν να μαλώνουν και να δουλεύουν» κρύβει όλη την αλήθεια στα τοπικά και πανελλαδικά πολιτικά πράγματα της Χώρας.

Αν ξεκινήσουμε από την Αθήνα όπου στα μεγάλα Εθνικά θέματα Σκόπια και Τουρκία, θα έπρεπε η πολιτική ηγεσία να ήταν ενωμένη σαν μία γροθιά και να αντιμετωπίσουν από κοινού τον από βορά κίνδυνο που ακούει στο όνομα Σκόπια και τον από ανατολικά κίνδυνο που ακούει στο όνομα Τουρκία και που όσο η πολιτική ηγεσία «φαγώνεται» σαν τα σκυλιά πάνω από το πτώμα των Ελλήνων, τόσο η Τουρκία αποθρασύνεται και σε λίγο, μακάρι να βγω ψεύτης, θα την δούμε «μπαστακωμένη» στα Ίμια κρατώντας  την τουρκική σημαία σε μία «ντε φάκτο» και χωρίς πόλεμο νίκη. Δυστυχώς, όσο η Τουρκία λειτουργεί κάτω από οργανωμένο σχέδιο που πήρε το σιωπηλό «οκ» από τους «συμμάχους» μας, οι πολιτικοί ταγοί της Χώρας μας προκειμένου να κρατήσουν τις καρέκλες τους και την ανεπάρκεια τους «ξεσκιζονται» πολιτικά με αφορμή την Νοβάρτης. Το θέμα είναι αν πρέπει πρώτα να προασπίσεις τα Εθνικά σου συμφέροντα και μετά να «ξεσκίσεις» τον πολιτικό σου αντίπαλο. Εδώ δυστυχώς γίνεται το ακριβώς αντίθετο πρώτα προσπαθούν να «ξεσκίσουν» πολιτικά ο ένας τον άλλον και μετά να ασχοληθούν με την ασφάλεια και την προστασία, όπως άλλωστε ορίζει το σύνταγμα, της Χώρας και του Ελληνικού Λαού. Δυστυχώς όταν τελειώσουν με τα κομματικά «ξεσκίσματα»,  δεν θα υπάρχει Χώρα για να προστατεύσουν και κάτι ανάλογο γίνεται και στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Από την ημέρα που ο Γ. Παυλίδης «έφυγε» οι πολίτες της  Περιφέρειας παρακολούθησε ένα οικογενειακό «αλληλοφάγωμα» μέσα στην διοικούσα παράταξη.

Στην αρχή ο Χ. Μέτιος «φαγώθηκε» με τον Κ. Ζαγναφέρη γιατί ήταν υποψήφιος για το τιμόνι της Περιφέρειας.

Μετά ακολούθησε το «φάγωμα» με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μ. Αμοιρίδη.

Σήμερα υπάρχει το φάγωμα με τον Αντιπεριφερεάρχη Δράμας Α. Πατακάκη και αποτέλεσμα όλων αυτών να χύνουν όλοι μαζί κροκοδείλια δάκρυα γιατί λέει η Περιφέρεια υποχρηματοδοτείται από τους πόρους που προέρχονται από την Αθήνα.

Εμ που να βρεθεί χρόνος αγαπητέ Χρήστο να διεκδικήσεις πόρους όταν την μία τσακώνεσαι και ξεκατινιάζεσε δημόσια με τον έναν ή τον άλλον; Πώς μπορείς να στηρίξεις την ανάπτυξη στην περιφέρεια φέρνοντας πόρους και αφήνοντας τους νέους αγρότες και όλους τους εν δυνάμει επαγγελματίες να παλεύουν μόνοι τους με το θεριό που ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ και τις φορολογικές του αυταπάτες;

Όσο για τον δήμο Ξάνθης δεν χρειάζεται κανένας να πει περισσότερα αφού στην αρχή ήταν ο Τσέπελης, μετά ακολούθησε η Πυρνάρη στο τέλος η μισή παράταξη είναι δεν είναι στην παράταξη. Οι τεχνικές Υπηρεσίες των τελευταίο καιρό κάνουν την δική τους επανάσταση.

Που να βρεθεί χρόνος να ασχοληθεί κάποιος με τα προβλήματα της Ξάνθης όταν αναλώνετε στις προστριβές με τα ενδοπαραταξιακά στελέχη;