Από το πρωί γίναμε δέκτες παραπόνων από κατοίκους του δήμου Μύκης γιατί ο δήμαρχος κ. Καπζά, όπως και πέρυση έτσι και φέτος  δεν έκανε αυτό που έκαναν όλοι οι δήμαρχοι του νομού Ξάνθης δηλαδή την Παρασκευή ημέρα της παιδικής καρναβαλικής παρέλασης έκλεισαν τα σχολεία. Ο δήμαρχος Μύκης προφασιζόμενες διάφορες αίολες δικαιολογίες δεν «έκλεισε» τα σχολεία του δήμου αποκλείοντας έτσι τους μαθητές του δήμου από μία πανξανθιώτικη δραστηριότητα, θαρρείς και αυτά τα παιδιά, δεν ζούνε στον νομό Ξάνθης. Δεν ακολουθούν την ίδια ζωή και δραστηριότητα με τα άλλα Ξανθιωτάκια. Επικοινωνήσαμε με τον δήμαρχο Τοπείρου Θ. Μίχογλου και μας είπε ότι αποφάσισε τα σχολεία του δήμου του να ακολουθήσουν το υπόλοιπο πρόγραμμα των σχολείων του νομού.

Επικοινωνήσαμε με τον δήμαρχο Μύκης ο οποίος μας είπε ότι οι μαθητές του δήμου του, σαφώς και πρέπει να ακολουθήσουν αυτά που ισχύουν σε ολόκληρο τον νομό της Ξάνθης και δεν πρέπει να αποκόπτονται από τις ίδιες δραστηριότητες που αφορούν τους μαθητές του υπολοίπου νομού αλλά … υπάρχουν και «άλλα». Μάλιστα σημείωσε ότι προσπαθεί από το πρωί να επικοινωνήσει με τον Περιφερειάρχη Χ. Μέτιο για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά αυτός δεν σήκωνε το τηλέφωνο για να καταλήξει λέγοντας μας ότι ναι μεν αλλά … υπάρχουν και «άλλα» και όταν τον ρωτήσαμε ποια άλλα; Προσθέτοντας την φράση είτε ακολουθείς το πρόγραμμα των υπολοίπων δήμων του νομού και δεν περιθωριοποιείς τους μαθητές σου ή όχι, απέφυγε να μας διευκρινίσει ποια ακριβώς ήταν τα … «άλλα». Η συζήτηση έκλεισε εκεί και στην αναμονή της επικοινωνίας του με τον Περιφερειάρχη.

Η XanthiTimes.gr κάλεσε τον Χ. Μέτιο στο τηλέφωνο αλλά δεν απάντησε, προκειμένου να πληροφορηθούμε ποια ήταν τέλος πάντων αυτά «τα άλλα» που εμπόδιζαν τον δήμαρχο Μύκης να αποφασίσει να μην περιθωριοποιήσει τους μαθητές του δήμου Μύκης, αλλά αποδείχτηκε ότι η ΧanthiΤimes.gr, δεν είναι στο κλάμπ των «κολλητών» και ο κ. Περιφερειάρχης,  παρόλο που οι προσπάθειες μας έγιναν επανειλημμένα δεν μας έκανε την τιμή να απαντήσει στις τηλεφωνικές μας κλίσεις και να πληροφορήσει μέσω ημών, τους Ξανθιώτες.

Στην συνέχεια καλέσαμε στο κινητό τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρη για να ενημερωθούμε επιτέλους αν έβγαλε απόφαση σχετικά με το αν τα σχολεία του δήμου Μύκης θα παραμείνουν κλειστά και όποιο μουσουλμανόπουλο μαθητής ή μαθήτρια του δήμου Μύκης επιθυμούσε  να συμμετάσχει στις ΘΛΕ  μπορούσε. Δυστυχώς για τον νομό Ξάνθης σε ότι αφορά την ενημέρωση η Αντιπεριφέρεια ήταν και μέχρι στιγμής είναι απούσα.

Εν κατακλείδι, δήμος Μύκης δεν ήταν σε θέση να μας πει ξεκάθαρα αν τα σχολεία του θα είναι αύριο, στην μεγαλύτερη εκδήλωση του νομού, κλειστά.  Ο Αντιπεριφερειάρχης κρυμμένος αλλά το ίδιο κρυμμένος και ο Περιφερειάρχης.

Τελικό συμπέρασμα σε όλη την ιστορία; Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρεις αλλά και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Ξάνθης, παίζουν ξεκάθαρα το παιγνίδι του δημάρχου Μύκης με ότι συνεπάγετε αυτό και ανάλογα με τις εντολές που παίρνει… άραγε από ποιόν;