ΑΝΤΙ-ΔΕΛΤΙΟ Νο 10

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Καιρό είχαμε να τα πούμε από την στήλη Αντί-δελτίο και ας ξεκινήσουμε από το άσπρο στεφάνι που στεφάνωσε τα βουνά της Ξάνθης αλλά έχασε το δρόμο για την πόλη και τον κάμπο. Καιρός ήταν να δούμε άσπρη μέρα, έστω και μισή,  μιας και όλα είναι μαύρα και «φαρμακερά», παρ΄όλες τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει ο Λύρατζης όπου με τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού λίγο μετά τν ΕΝΦΙΑ, τις εισφορές και όλα τα «ρουτινιάρικα» του υπουργείου των οικονομικών και αντι-ανάπτυξης,  δίνει μία νότα αισιοδοξίας παρόλο που του τα χαλάει ο καιρός. Βέβαια υπάρχει το αμφιθέατρο και έτσι λύνεται το πρόβλημα και όσο για τα φάρμακα που «φαρμακώνουν» την ζωή και την καθημερινότητα μας, συμπτωματικά λίγο μετά το πετυχημένο συλλαλητήριο στην Αθήνα που οι «γκαβοί» και «αόμματοι» Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα που περνάει και όλο το λιγοστεύουν. Τόσοι «αόμματοι» υπουργοί που μαζεύτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα χρειαστεί να δουλεύουν μετά το Υπουργιλίκη τους. Θα στηθούν εκεί στην πλατεία Συντάγματος φορώντας μαύρα γυαλιά και θα λένε ελεήστε τον αόμματο. Θα τους χρειαστεί με λίγα λόγια η «γκαβομάρα» τους για να μπορέσουν να συντηρήσουν τα «καλά παιδιά» κατά Εξάρχεια μεριά, τα «συντροφάκια» τα καλά, ποιητική διάθεση βλέπεις Δευτεροπρωινιάτικα. Πώς να μην τα βοηθήσουν τα «παιδιά»; Τόσα χρόνια δίπλα τους, υποστηριχτές του φασισμού τους. Αόμματα τα Υπουργάκια, φωτιές στις γειτονιές των Εξαρχείων τα «παιδιά», να μη βλέπουν που πατάνε; Άλλωστε  έχουν τόσα έξοδα τα «παιδιά».  Μολότοφ, πετρέλαια, γκαζάκια και όλα τα καλούδια που καίγονται και μαζί με αυτά «καίγεται» η ψυχή του φουκαρά του Αθηναίου που μένει στην περιοχή μη του κάψουν το αυτοκίνητο ή το σπίτι ή μη του έρθει  καμιά ξώφαλτση πετριά και τον αφήσει στον τόπο. Λέγαμε λοιπόν για το συλλαλητήριο που ήταν μεγάλο και τρανό  και έπεσε μαύρη απελπισία στου Μαξίμου που άρχισε και καταλαβαίνει ότι οι καρέκλες φεύγουν από τον μεταξωτό ποπό τους και άντε μετά να μοιάξεις του Κάστρο που κυβέρνησε «δημοκρατικά» μισό αιώνα και λογικό είναι όταν αυτοί οι τρελοί Έλληνες για ένα τόσο δα όνομα μαζεύονται στην πλατεία Συντάγματος 1,5 εκατομμύρια στις κάλπες τι θα γίνει; Αναρωτήθηκαν στου Μαξίμου και σου λέει δεν τους πετάμε τον Νοβάρτη που τον έχουμε φυλαγμένο τόσα χρόνια στα συρτάρια μας και κοντεύει να αραχνιάσει; Να έχουν σανό να τρώνε οι Έλληνες Ψηφοφόροι; Και έτσι ήρθε και «μπαστακώθηκε»  ο «Νοβάρτης» στο σβέρκο μας. Όσο ο Νοβάρτης «σουλατσάρει» στα πλυντήρια των 8 στα μεγάλα τα κανάλια άλλο τόσο τα ρεμάλια που παριστάνουν τους κυβερνόντες σφίγγουν και ποιο πολύ την θηλιά γύρω από τον λαιμό μας. Και επειδή η δόση του σανού από την κυβέρνηση προς τους ιθαγενής ήταν μικρή, πετάει στην εξέδρα και τον δολοφόνο Κουφοντίνα για να έχει να ασχολείται το πόπολο και να ξεχάσει πώς έμεινε ταπί  και ψύχραιμο με την υπό-αναπτυξιακή πολιτική τους.

Τοπικά στην Ξάνθη, ο Π ασχάλης Λύρατζης συνεχίζει τις προσπάθειες να βγάλει τον κόσμο από τους καναπέδες με τις Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές αλλά έχει μπροστά του ένα εμπόδιο που ακούει στο όνομα Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης,  οι οποίες αντί να κάνουν τα πάντα για να στηρίξουν το Κέντρο Πολιτισμού να μαζευτεί κόσμος να αφήσει κανένα φράγκο στους επαγγελματίες και αυτοί με την σειρά τους να δώσουν κανένα μεροκάματο στα άνεργα Ξανθιωτόπουλα, στύλωσαν τα ποδάρια και βάζουν εμπόδια. Για να φανταστείτε ούτε την εξέδρα που στέκονται οι δημοσιογράφοι και κάνουν γνωστό το καρναβάλι μας στην Περιφέρεια,  στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια έβαλαν. Τόσο μίσος για την πόλη τους τελικά; Και ξαφνικά θυμήθηκαν τις αδειοδοτήσεις; Τόσα χρόνια που έστηναν την εξέδρα και γενικά όλες τις εξέδρες σε όλες τις εκδηλώσεις είχαν άδεια; Επιτέλους κύριοι και κυρίες σοβαρευτείτε σε αυτόν τον δήμο.

Κάτι που ίσως δεν κατάλαβαν οι Αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι που απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του δημάρχου, είναι ότι θα πρέπει να φανούν αντάξιοι και όχι μόνο κάθε τέλος του μήνα να παίρνουν την αποζημίωση τους εν είδη «μισθουλάκου». Αν δεν μπορούν να στηρίξουν τον μεγαλύτερο θεσμό της πόλης να πάνε στα σπίτια τους.