Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Αργύρη Πατακάκη και του Περιφερειάρχη Χ. Μέτιου. Με νηφάλια γραμμένη ανακοίνωση από τον ίδιο τον επικεφαλής της Περιφέρειας, απαντά στις κατηγορίες του κ. Πατακάκη χαρακτηρίζοντας τες αβάσιμες, στέλνοντας του παράλληλα το μήνυμα ότι το μοναδικό «χαρτοφυλάκιο» που διαθέτει αυτή την στιγμή και αφορά το Φαλακρό, του χρόνου θα «πετάξει»  σε χέρια άλλου Περιφερειακού Συμβούλου της Δράμας. Η δική μας απορία είναι γιατί ο κ. Πατακάκης δεν πάει στην Κομοτηνή να του τα πει από κοντά του Χ. Μέτιου και να μην βγάζουν τα «άπλυτα» τους στην φόρα γιατί στο τέλος ο Χ. Μέτιος είναι αυτός που έχει το πολιτικό κόστος, αν δεν γίνουν έργα στην Δράμα και όχι ο Πατακάκης, αφού ο ίδιος,  δεν μπήκε στην διαδικασία του σταυρού (εκλογικού) άρα και μόνον φοβούμενος το πολιτικό κόστος δεν θα ξεχώριζε την Π.Ε. Δράμας από την χρηματοδότηση και γενικά την ίση μεταχείριση έναντι των άλλων Π.Ε. άρα κάτι άλλο υπάρχει στο παρασκήνιο από την πλευρά του Πατακάκη. Στο τέλος ο Μέτιος είναι αρχηγός, αυτός αποφασίζει και αυτός μοιράζει την πίτα. Όποιος δεν συμφωνεί μαζί του, αντί να «ξεκατινιάζετε» δημόσια, παραιτείται.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ

«Με αφορμή πρόσφατες ανακοινώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού και για το έργο διευθέτησης του χειμάρρου Καλλιφύτου, και με στόχο να μην υπάρχει παραπληροφόρηση στους πολίτες της Δράμας, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τα εξής:

Πρώτον, σε ό,τι αφορά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, υπήρξε μια προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του λόγω των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών υπογραφής της νέας σύμβασης και όχι λόγω έλλειψης πόρων. Άλλωστε, και το κώλυμα αυτό να μην υπήρχε, οι πίστες του χιονοδρομικού κέντρου δε θα λειτουργούσαν το περασμένο σαββατοκύριακο καθώς δεν υπήρχε χιόνι.

Δεύτερον, σε ό,τι αφορά στο έργο της διευθέτησης του χειμάρρου Καλλιφύτου, ισχύει ό,τι ισχύει για όλα τα έργα στην Περιφέρειά μας, ότι δηλαδή ανακοίνωση για την εκτέλεση ενός έργου μπορεί να γίνει μόνο υπό την απαραίτητη προϋπόθεση να έχει εξασφαλιστεί η πίστωση και να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για τη δημοπράτησή του. Για το συγκεκριμένο έργο, το οποίο είναι ενταγμένο στο σχεδιασμό της Περιφέρειας, οι απαραίτητες διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθαρίζω πως τόσο σε θέματα προγραμματισμού και υλοποίησης έργων όσο και στους υπόλοιπους τομείς ευθύνης της Περιφέρειας στη Δράμα, η αφαίρεση των αρμοδιοτήτων από τον κ. Πατακάκη είναι οριστική. Την Περιφέρεια εκπροσωπεί και εκφράζει μόνο ο Περιφερειάρχης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δράμας στους οποίους έχουν μεταβιβαστεί αρμοδιότητες. Σε ό,τι αφορά δε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, η αρμοδιότητα παραμένει προσωρινά στον κ. Πατακάκη μέχρι την ολοκλήρωση αυτής της χειμερινής περιόδου.

Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός από την πλευρά του κ. Πατακάκη εκφράζει μόνο τον ίδιο και δεν έχει άλλο αποτέλεσμα από το να παραπλανά τους πολίτες.

Να προσθέσω τέλος, ότι οι επισκέψεις μου στη Δράμα θα συνεχιστούν και θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση των ζητημάτων της περιοχής. Για τη Δράμα θα διαθέσουμε σημαντικούς πόρους, οι ανακοινώσεις όμως για τα έργα θα γίνονται, όπως και σε ολόκληρη την Περιφέρεια, εφόσον έχει δρομολογηθεί το πρώτο βήμα για την υλοποίησή τους.»