Μετά τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, φαίνεται πως διοργανώνεται συγκέντρωση μέσω των social media και στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το thebest.gr, όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου, η απαίτηση είναι να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» επουδενί στην ονομασία των Σκοπίων.

Ήδη στην διαδικτυακή πρόσκληση για τη διοργάνωση  που θα πραγματοποιηθεί στις 14.00 το μεσημέρι της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου στην πλατεία Γεωργίου έχουν δηλώσει συμμετοχή πολλά άτομα.

Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου, τονίζουν ότι η εκδήλωση δεν έχει σχέση με κόμματα και δεν επιθυμούν την παρουσία τους στην κινητοποίηση.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Ζάεφ, καθώς ο Σκοπιανός πρωθυπουργός είπε για το Σύνταγμα της χώρας του:

«Στις συνομιλίες για το όνομα, η απαίτηση για αλλαγή του συντάγματος είναι μία θέση της Ελλάδας, αλλά εμείς έχουμε τη δική μας. Η «Μακεδονία» άλλαξε το σύνταγμα της το 1993, ενσωματώνοντας, το άρθρο 2 στην παράγραφο 49. Έχουμε κάνει νέο μεγάλο βήμα για την εξάλειψη του αλυτρωτισμού. Ότι κάνουμε τώρα είναι να αποδείξουμε ότι η «Μακεδονία» δεν έχει κανενός είδους φιλοδοξίες είτε εδαφικές είτε άλλες, ότι η Μακεδονία δεν έχει αλυτρωτικές βλέψεις. Η «Μακεδονία» θέλει να χτίσει σχέσεις φιλίας».

Μάλιστα υποστήριξε πως ήδη η χώρα του έχει κάνει υποχωρήσεις στο θέμα προκειμένου να βρεθεί λύση, όμως αυτή η λύση δεν πρόκειται να είναι «με κάθε τίμημα». Τόνισε δε πως «δεν υπάρχει καν δίλημμα» για το θέμα του συντάγματος. «Ξέρουμε τι είναι δυνατόν και πόσο μπορούμε να υποχωρήσουμε. Θέλουμε το καλύτερο δυνατό για να βρεθεί λύση σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα που κρατά 25 χρόνια, αλλά όχι με κάθε κόστος».